12 Лютого 2019
Новини

Священик МП відмовився переходити до ПЦУ (фото,відео)

Священик МП відмовився переходити до ПЦУ (фото,відео)

У селі Кульчин Ківерцівського району колишній настоятель Свято-Георгіївського храму відмовився переходити до ПЦУ.

Так, 12 лютого близько 11:00 на подвір’ї храму зібралося близько 80 людей, - повідомляє спеціальний кореспондент порталу t1.ua.

Прибув до церкви і колишній настоятель отець Олександр. Присутні на зібранні представники поліції запропонували йому віддати ключі від приміщення, аби прихожани могли зайти до церкви. Натомість священник Московського патріархату відмовився, мотивуючи це тим, що зробить це лише у присутності адвоката та згідно з рішенням суду.

Так, ієрей Роман Вонсіцький, якого митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл призначив настоятелем парафії св. вмч. Георгія Побідоносця, запропонував отцю Олександру перейти до ПЦУ, аби далі продовжувати служити в храмі. На цю пропозицію священник московського патріархату також відповів відмовою.

Тривала гаряча дискусія між прихильниками ПЦУ та прибічниками УПЦ(МП), більшість з яких, нагадаємо, не є мешканцями села.

Емоції зашкалюють, але до застосування фізичної сили справа, на щастя, не дійшла.

Наразі представники громади, які підтримують перехід до ПЦУ, зняли вхідні двері церкви. Новопризначений священик ПЦУ отець Роман потрапив усередину Свято-Георгіївського храму.

Нагадаємо, що у Кульчині громада 10 лютого вирішила перейти до ПЦУ. Члени ініціативної групи повідомили, що напередодні провели опитування у селі щодо переходу храму у лоно ПЦУ. Підтримали таку пропозицію майже 600 людей, проти або утрималися – близько півсотні.

Тож 10 лютого на подвір’ї церкви люди зібралися, аби прийняти рішення щодо майбутнього храму. Протокол зборів із рішенням перейти до ПЦУ підписали 205 чоловік.

У результаті перемовин між прихильниками ПЦУ та Московського патріархату поліція на їхнє прохання опечатала входи до церкви – «до вирішення ситуації у правовому полі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, НП, Відео
В тему