8 Лютого 2019
Новини

Телеканал NewsOnе за образу АТОвців «штрафанули» на 100 тисяч гривень

Телеканал NewsOnе за образу АТОвців «штрафанули» на 100 тисяч гривень

Телеканалу NewsOnе, оштрафованому Національною радою з питань телебачення і радіомовлення на майже 100 тис. грн, пропонували вирішити конфлікт «полюбовно». Однак керівництво проросійського ЗМІ визнало умови цього примирення для себе неможливим. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє юрист Масі Найєм.

«У відповідь на наші листи, телеканал відмовився вирішити конфлікт у досудовому порядку, визнати недостовірними оспорювані висловлювання і вибачитися перед спільнотою ветеранів АТО. Більш того, ведучий В. Піховшек в одному з ефірів заявив, що «не знає про честь, гідність і ділову репутацію брата народного депутата Мустафи Найєма», – написав він.

Повідомляється, що раніше у Незалежної медійної ради попросили дати свою оцінку вислову Піховшека в передачі «Інтерв’ю з Оленою Лукаш», яка прозвучала в ефірі 31 серпня минулого року.

Зокрема, він сказав таке: «...Ми живемо в суспільстві, яке влаштоване за принципом тотального свавілля. Будь-яка людина, яка називає себе ветераном АТО, вважає, що у неї є індульгенція на вбивство або вона може вбивати...».

В результаті вказана організація, а також Інститут національної пам’яті надали свою експертизу, після чого на телеканал і були накладені санкції.

Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України, виявивши три порушення, оштрафувала NewsOnе на 96,53 тис. грн. Телеканал зобов’язаний їх виплатити протягом місяця, інакше регулятор вдасться до нового покарання.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему