8 Лютого 2019
Новини

Сенсаційна заява журналіста Бутусова: Гіві ліквідували українські спецслужби

Сенсаційна заява журналіста Бутусова: Гіві ліквідували українські спецслужби

Журналіст Юрій Бутусов зробив сенсаційну заяву. Один з ватажків бойовиків «ДНР» Михайло Толстих, відомий як «Гіві», був ліквідований українськими спецслужбами.

Про це Бутусов написав у своєму Facebook.

«Два роки тому, 8 лютого 2017-го, в результаті складної операції українських спецслужб у Донецьку був знищений один з ватажків найманців «ДНР», розкручений російською пропагандою, – Михайло Толстих, позивний «Гіві», командир батальйону «Сомалі». «Гіві» підірвали міною прямо в його службовому кабінеті на території його батальйону, що ретельно охороняється», – написав він.

За словами журналіста, за чотири дні до цієї події, 4 лютого 2017 року, українські спецслужби підірвали в Луганську Олега Анащенка з позивним «Спец».

«Анащенко не рекламував себе, не привертав до себе увагу, але за своїм значенням був фігурою більш значущою, ніж «Гіві». Він був заступником командувача 2-м армійським корпусом ВС РФ, взяв активну участь у боях за Дебальцеве в 2015-му, командував зведеною бойовою групою, яка змогла з великими втратами просочитися в місто. Анащенко підірвали в машині, коли він вранці вийшов з дому», – розповів Бутусов.

Журналіст наголосив, що підриви командирів «ДНР» і «ЛНР» стали відповіддю на ескалацію бойових дій під Авдіївкою.

«Успішні ліквідації командирів найманців – це хороший приклад, як можна завдавати ударів по центрах управління противника в ході бойових дій. Подяка всім причетним», – підсумував він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему