8 Лютого 2019
Новини

НАБУ обшукує «Аграрний фонд»

НАБУ обшукує «Аграрний фонд»

Детективи НАБУ проводять обшуки в офісі «Аграрного фонду».

Про це пише «etcetera», посилаючись на прес-службу НАБУ.

Обшук почався ще 7 лютого в рамках розслідування в справі про корупцію. Співробітників «Аграрного фонду» підозрюють у розтраті 240 млн гривень при закупівлі, зберіганні та пакуванні добрив. Раніше правоохоронці зверталися до представників Фонду із запитом про надання документів для розслідування. Однак співробітники АФ відмовили детективам. Зараз роботу компанії заблоковано.

Представники «Аграрного фонду» заявили, що в розслідуванні НАБУ немає конкретних фігурантів справи і називають дії антикорупціонерів безпідставними. На підприємстві також стверджують, що питань до операційної діяльності компанії в держави не виникало. Вилучення документів не відбувається, вся робота з паперами відбувається на місці.

За словами голови правління «Аграрного фонду» Андрія Радченка, блокування Фонду негативно вплине на роботу підприємства. Крім того, дії правоохоронців створять проблеми з перерахуванням дивідендів державі та ускладнять виконання програми підтримки малих і середніх фермерів.

«Аграрний фонд» – один із провідних операторів агропромислової галузі економіки України. Він закуповує близько мільйона тонн зерна і продає борошно. Власником 100% акцій Фонду є держава в особі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Читайте також:

Волинські силовики затримали посередника у корупційних схемах ДАБІ.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему