8 Лютого 2019
Новини

Додаток на iPhone злив у мережу 20 тисяч кредиток

Додаток на iPhone злив у мережу 20 тисяч кредиток

Деякі великі компанії шпигують за нашими телефонами, коли людина відкриває нові додатки. Попереджати про стеження за екраном, звичайно ж, ніхто і не думає.

На скануванні екранів TechCrunch зловив кілька додатків. Серед їх розробників - туристичні компанії, банки, готелі і навіть оператори мобільного зв'язку, - пише «ubr».

Зокрема, в стеженні викрили таких монстрів, як Air Canada, Hollister, Expedia, Singapore Airlines та інших. Розробники вбудовували створену аналітичною компанією Glassbox технологію «відтворення сеансу», яка дозволяла бачити додатки очима користувача. В теорії технологія повинна була допомогти зрозуміти, як користувачі користуються програмою і з'ясувати, чи все в ній працює коректно.

Компанія Singapore Airlines вже повідомила, що відправляє зібрані дані назад в хмару Glassbox. Але у компанії Air Canada все йде не так добре: кілька тижнів тому вона заявила, що в її додатку стався витік даних. У мережу потрапили дані про кредитки 20 тис. осіб.

Однак жоден з розробників додатків публічно так і не попередив користувачів про свої дії. Але компанії пояснюють це тим, що таке «підглядання» допомагає виявити ймовірні технічні проблеми ще на початковому етапі тестування, знижуючи тим самим витрати з ремонту додатку в майбутньому.

Читайте також:

Українець із чотирма iPhone став посміховиськом у мережі (фото).


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему