23 Січня 2019
Новини

За минулу добу українці «легалізували» рекордну кількість «євроблях»

За минулу добу українці «легалізували» рекордну кількість «євроблях»

Учорашній день видався плідним для митників – оформили рекордну кількість автомобілів з єврономерами.

Спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, тож громадяни почали активніше оформлювати свої автівки. Так, протягом минулої доби, 22 січня, було здійснене митне оформлення 2,7 тис. автомобілів з єврономерами. За них власники сплатили 170,5 млн грн платежів, повідомляє прес-служба ДФС України.

Загалом з 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року (включно) було оформлено майже 44 тис. автомобілів з єврономерами. Це автівки, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності новими правилами ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. За ці транспортні засоби було сплачено майже 2,8 млрд грн.

Із загальної кількості розмитнених авто 36,7 тис. –  це ті, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 312 млн грн (8500 за кожне авто). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані.

У Державній фіскальній службі нагадують, що 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок сплачуватимуть акцизний податок за повною ставкою. Наразі це передбачено чинним законодавством. Тому звертаємо увагу всіх власників автомобілів на єврономерах: не чекайте останніх днів, а вчасно оформлюйте свої транспортні засоби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка
В тему