12 Січня 2019
Новини

Вибори президента-2019: хто вже подав документи в ЦВК і кому відмовили у реєстрації

Вибори президента-2019: хто вже подав документи в ЦВК і кому відмовили у реєстрації

У передвиборній гонці на пост Президента України, якого українці обиратимуть у березні 2019-го, бажання брати участь вже висловили дев’ятеро людей. Саме стільки подало свої документи до Центральної виборчої комісії. Проте з них «повезло» лише п’ятьом – їх  Центрвиборчком зареєстрував. А ось інші «під питанням»: одному в реєстрації відмовлено, документи інших трьох претендентів поки що вивчаються згідно виборчого законодавства.

Про це пишуть новини24.

Першим офіційно зареєстрованим кандидатом у Президенти України став екс-міністр екології та природних ресурсів України, юрист Ігор Шевченко, який подав документи в Центральну виборчу комісію в перший день передвиборчої кампанії – 31 грудня.

Окрім нього, в останній день 2018 року документи до ЦВК подав правозахисник та економіст з Броварів Володимир Ратуш. За його словами, з великими політичними силами він не пов'язаний, проте у минулому був членом партії «Народно-трудовий союз українців».

Вранці 3 січня документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом на виборах президента України подав лідер Соціал-демократичної партії, народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Каплін.

вибори президента 2019

Четвертим офіційно зареєстрованим кандидатом у Президенти України став Валентин Наливайченко. За його кандидатуру 3 січня одноголосно проголосували делегати з'їзду партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка»Справедливість». Після цього, він одразу подав документи до Центральної виборчої комісії та пройшов реєстрацію.

Також 3 січня подав у ЦВК документи голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

Міський голова Львова та лідер партії «Об'єднання «Самопоміч» Андрій Садовий останнім 3 січня подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом на виборах президента України.

10 січня документи до Центрвиборчкому подав Віталій Купрій – народний депутат, обраний у 2014 році в мажоритарному окрузі на Дніпропетровщині. До парламенту він висувався від «Блоку Петра Порошенка», однак у 2015 році вийшов з фракції БПП.

Ще одним кандидатом у президенти став очільник політичної партії «Наші» позафракційний народний депутат Євген Мураєв. Документи до ЦВК він здав 11 січня.

А вже у суботу, 12 січня, документи у Центральної виборчої комісії подав лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Він розповів, що вже вніс заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень. За словами політика, більша частина суми – це гроші його партії, сам же Гриценко додав до застави власних 100 тисяч гривень.

Тому, станом на обід 12 січня вже дев'ять осіб подали до ЦВК документи для реєстрації кандидатами у президенти. Наразі Центральна виборча комісія офіційно зареєструвала Шевченка, Капліна, Скоцика, Садового, Наливайченка. Ратушу відмовили у реєстрації через невідповідність його документів вимогам виборчого закону, а документи Купрія, Мураєва та Гриценко зареєструє у найближчі дні.

Документи у ЦВК можна подати до 3 лютого 2019 року. З ними потрібно також внести грошову заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень. Реєстрація усіх кандидатів у президенти буде тривати до 8 лютого.

Читайте також:


 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали