9 Січня 2019
Новини

День ангела Степана: які вони іменинники

День ангела Степана: які вони іменинники

Сьогодні, 9 січня, день ангела Степана, на честь Первомученика Стефана, який першим постраждав за християнську віру.

З давньогрецької мови ім'я Степан означає кільце, вінок, вінець. У російській вимові – Степан, у Франції – Етьєн, в Угорщині – Іштван, у Польщі – Стефан. Варто відзначити, що в багатьох літературно-художніх творах персонажі з ім'ям Степан – мужні, добрі, справедливі, але часто нещасливі. Іменини Степана відзначають як взимку, так і влітку.

Які вони Степани

У володарів імені Степан золоті руки і мудра голова - завжди сповнена ідей, які легко втілюються у життя. У дитинстві Степан любить балуватися, влаштовувати розіграші, йому не сидиться на місці, він постійно придумує нові ігри і організує інших дітей, через що стає лідером.

Степан практично ніколи не ображається, не пам'ятає образ, не мстить, не намагається чинити тиску, не показує своєї переваги. Запам'ятовує тільки ту інформацію, яку вважає для себе корисною і яка може йому знадобитися в майбутньому. Йому важко всидіти на шкільних заняттях, але часто він змушує себе це робити. Також Степан схильний до творчості.

У той же час володарі цього імені часто відчувають себе самотніми та непотрібними. Все це накладає негативний відбиток на їх особистість. Степан занадто рано пізнає сутність життя – що таке добре і що таке погано.

Так, гроші – це добре, особливо якщо їх дуже багато, і Степан збирає їх на чорний день, тому нерідко заради міфічного «чорного дня» він стає жадібним. З жінками відчуває себе розкуто, знає, коли можна пожартувати, коли сказати комплімент. Степан досить дотепна людина, чим приваблює жінок. Однак багато людей з ім'ям Степан мають проблеми у сімейному житті і часто одружуються кілька разів. До дітей Степани ставляться добре, але поверхнево, мимохідь.

Виховання свого потомства Степан вважає не підходящою для справжнього чоловіка справою, тому займається ним тільки під настрій. Доброзичливо та з повагою ставиться до літніх людей. Вміє прощати образи і забувати погане.

Першомученик Стефан 

Стефан — перший християнський мученик, який походив з діаспори євреїв, був притягнутий до суду Синедріону і побитий камінням за християнську проповідь в Єрусалимі близько 33-36 року. Шанується християнською церквою як святий, архідиякон і апостол. В православ'ї його шанують 27 грудня (9 січня); у західній традиції — 26 грудня. Художньо-символічно зображується з каменем на голові, іноді і на плечах, і з пальмовою гілкою в руці, символом перемоги над смертю.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему