9 Січня 2019
Новини

В Україні роботодавців каратимуть з подвійною суворістю

В Україні роботодавців каратимуть з подвійною суворістю

За повідомленням Офісу великих платників податків ДФС України, з 1 січня 2019 року в Україні підвищується розмір мінімалки, одночасно зростають і штрафи – на 12% - для власників бізнесу, що порушуватимуть трудове законодавство.  

Так, нові суми штрафів такі:

30 мінімальних зарплат – 125 190 грн по кожному працівнику за наступні порушення:

  • фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору;
  • оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час; виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного внеску.

10 мінімальних зарплат – 41 730 грн за:

  • недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, несплата роботи в нічний час, у вихідний або святковий день, понаднормової роботи);
  • недотримання встановлених законом гарантій і пільг працівникам, які залучаються до виконання обов'язків.

Три мінімальні зарплати – 12 519 грн за:

  • порушення встановлених термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законом про працю, більш ніж за один місяць, виплата їх не в повному обсязі.

Одна мінімальна зарплата – 4 173 грн за:

  • порушення інших вимог трудового законодавства.

«Наприклад, фактичний доступ до роботи працівника без трудового договору може коштувати роботодавцю 142 190 грн (125 190 грн + 17 000 грн.) + виплати такому працівнику заробітної плати в розмірі не нижчому від середньої заробітної плати за відповідним видом економічної діяльності в регіоні за відповідний період», – навели приклад у ДФС.

Раніше в Держфіскальній службі вже повідомили, що перевірки змусили бізнес оформляти співробітників. При цьому найбільше працівників працевлаштували роботодавці, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему