3 Січня 2019
Новини

Смерть немовляти в Сумах: правоохоронці назвали причини трагедії

Смерть немовляти в Сумах: правоохоронці назвали причини трагедії

Через дитячу смерть у ліфті в Сумах за ґрати на вісім років можуть потрапити директор та електромонтер підприємства «Міськсумиліфт».

Про це повідомляє ТСН.

Поліція затримала обох уночі, через кілька годин після загибелі немовляти у багатоповерхівці в Сумах. Дідусь вивозив візочок з двомісячним онуком з кабіни ліфта - при відчинених дверях підіймач несподівано поїхав униз і затиснув малюка.

Правоохоронці провели обшуки та вилучили документацію у департаменті інфрастуктури, ЖЕКу та підприємстві з обслуговування ліфтів. Його директору та електромонтеру інкримінують порушення правил безпеки та зловживання службовим становищем.

Силовики з'ясували, що два роки тому ліфт капітально відремонтували, але мешканці будинку й далі скаржилися, що підйомник часто зупиняється і без викликів рухається між поверхами.

У прокуратурі вважають, що електромонтер самовільно переналаштував автоматику ліфта, що і зробило його смертельно небезпечним.

«Через численні скарги електромонтер і вчинив свої дії, зокрема, у невстановлений спосіб шляхом приєднання дроту до двох клем він дозволив ліфтовій кабіні рухатись при незачинених дверцятах. Тому ми вважаємо, що коли дідусь з візочком виїздив з кабіни хтось, внизу натиснув кнопку виклику, і ліфт самовільно рушив униз», - розповів керівник місцевої прокуратури Валерій Могильний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему