21 Грудня 2018
Новини

Луцька школа № 10 зірвала «джек-пот»: два вчителя йдуть на обласний конкурс «Учитель року»

Луцька школа № 10 зірвала «джек-пот»: два вчителя йдуть на обласний конкурс «Учитель року»

У Луцькій школі № 10 привітали учасників першого туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019».

У Луцькому навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №10 – професійний ліцей» охоче прийняли гостей свята, котрі прийшли привітати вчителів, що взяли участь у першому турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019».

За словами директора школи Олега Михальчука, учасники конкурсу обиралися за принципом абсолютної добровільності.

«Це є добровільний фаховий конкурс. Коли вчитель вмотивований, коли він в собі впевнений, безумовно, він піде на конкурс і покаже найкращий результат. Так відбулося в нас. Двоє вчителів нашого навчального закладу  - вчитель інклюзивного навчання Вікторія Щебет та Тетяна Левчук перемогли у цьому конкурсі, у своїх номінаціях. Принцип та пріоритетність таких заходів  - це добровільність. Тоді людина готова творити, показувати свої фахові, майстерні здібності роботи з дітьми, з програмовим матеріалом, і показати себе. Це конкурс, де людина повинна заявити про себе. Нашим вчителям це вдалося, за що я їм дуже вдячний», - наголосив керівник учбового закладу.

Конкурс у школі № 10 Луцька

Конкурс у школі №10 Луцька

Педагоги ЗОШ № 10 перемогли на міському етапі конкурсу.

«Поки невідомо, як проявлять себе вчителі на обласному етапі, проте вірю у них і сподіваюся на досить гарні і позитивні результати», - зауважив Олег Михальчук .

Привітати переможців міського етапу конкурсу завітав і виконувач повноважень Луцького міського голови, секретар міськради Григорій Пустовіт. Він наголосив, що Луцьк – є креативним містом і те, що воно вирізняється позитивом на тлі інших міст - заслуга вчителів.

 «Це заслуга кожного вчителя, директора, завуча та фахівця, який займається освітою наших дітей. І це йде у нас із покоління в покоління. Ми кажемо, що хочемо досягати більшого, ставимо перед собою мету і прямуємо до неї. Я хочу подякувати вам за участь у цьому конкурсі, адже ми не повинні боятися змагання тоді, коли є бажання стати кращими, бути більшим професіоналом. Давайте дякувати тим, хто присвячує цьому свій особистий час. Бути кращим – це величезне навантаження, величезна відповідальність», - підкреслив Григорій Пустовіт.

Кокурс у школі № 10 Луцька

Конкурс у школі № 10 Луцька

Секретар міської ради вручив Подяки міського голови та цінні подарунки переможцям першого етапу конкурсу, а також відзначив кращих учасників змагання.

Заслужений артист України Сергій Скулинець та вчитель гімназії № 14 імені Василя Сухомлинського, заслужений учитель України Олег Романюк подарували присутнім пісні про педагогів.

Сергій Скулинець подякував вчителям за те, що вони і надалі будуть працювати в Україні і створювати умови для навчання майбутнього країни  - дітей. А також зауважив, що багато років тому, він теж був частиною педагогічного колективу ЗОШ № 10 і саме у ній навчалися двоє його синів.

Із вітальним словом виступила перед присутніми директор управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

«Найперше хочу подякувати вчителям. Ми вам дуже рідко дякуємо, бо, мабуть, легше зробити зауваження, ніж висловити вдячність за вашу роботу. Тому величезне вам спасибі за вашу працю, за ваш талант, за вашу не завжди оцінену одержимість. Є різні думки, з приводу конкурсу «Учитель року». Проте, у будь-якому разі він є кроком, сходинкою до чогось іншого. Мала честь не одного педагога супроводжувати цими сходинками і помічала, як людина перероджується. Найперше в своїх очах. Бо конкурс і справді змінює людину. Серед нинішніх директорів шкіл і їх заступників є дуже багато людей, котрі торували стежини знання і, зрештою, до посад, власне через ці конкурси. Бо конкурс дозволяє заявити: «Я особистість!», «Я професіонал!», «Я учитель!», - наголосила посадовець.

Конкурс у школі № 10 Луцька

Конкурс у школі № 10 Луцька

Зіновія Лещенко висловила думку, що цьогорічний конкурс був особливий, адже і номінації, у яких змагалися конкурсанти, теж були особливі.

«Дуже не просто, буквально через пару років, знову провести конкурс в номінації «Захист Вітчизни». Не просто попробувати себе у номінації «Основи здоров'я», а ще важче відбутися у дуеті на конкурсі «Вчитель початкових класів», там де є інклюзивна освіта. Бо ця територія для всіх не тільки невідома ще до кінця, а ще й дуже делікатна. До неї в буденному житті підходять обережно, а на конкурсних випробуваннях треба надзвичайно зосередитися», - зазначила головна освітянка міста.

Вона подякувала учасникам конкурсу за те, що вони зважилися взяти участь у такому непростому змаганні.

«Волинь, а 90% - це Луцьк, серед двох обласних центрів країни, в тому числі ще Київ, які мають найбільшу кількість перемог за результатами конкурсу «Учитель року». Бажаю учасникам конкурсу поповнити лави «Заслужених учителів України», - сказала Лещенко.

Посадовиця нагородила Почесними грамотами та цінними подарунками педагогів, котрі посприяли проведенню конкурсу в Луцьку.

Конкурс у школі № 10 Луцька

Переможниця міського конкурсу «Учитель року» у номінації «Географія» Людмила Савич розповіла, що жодна з галузей людської діяльності не зазнає таких змін і трансформацій як освіта.

«Саме вона має йти на крок попереду, адже це робота не одного дня. Її результат запрограмований на десятиліття. Саме від педагога залежить розвиток держави і суспільства в майбутньому. Вчитель несе на собі відповідальність за формування нового покоління, за розвиток нової генерації мислителів та творців. Для цього потрібно бути особистістю здатною змінюватися і знаходити підходи до кожного учня, бути цікавим для покоління «андроїдів» та «крутих гаджетів», - пояснила педагог.

Людмила Савич розповіла, що коли їй запропонували взяти участь у конкурсі, вона хотіла відмовитися.

«Але потім я подумала, і все-таки вирішила випробували себе. Адже кожен учитель, який бере участь у конкурсі, робить прорив у своїй теоретичній підготовці. Вчителі за короткий час вивчають багато нового. А ще конкурс – це можливість зустрітися і поспілкуватися із фахівцем з тієї чи іншої дисципліни, котрий проживає і працює у рідному місті. Після кожного конкурсу, котрий проходив у стінах цього закладу, я переконувалася, що зробила правильний вибір. Я вважаю, що кожен хто «підписався» на участь у конкурсі, має бути готовий до будь-якого результату та відноситися до нього як до змагання, в якому окрім підготовки завжди є фактор везіння», - поділилася своїми думками вчителька.

Додамо, що конкурс «Учитель року - 2019» триватиме упродовж  2018-2019 навчального року у номінаціях «Вчитель інклюзивного класу», «Географія», «Захист Вітчизни», «Основи здоров’я», «Французька мова». Останній його тур відбудеться у квітні наступного року.

Наталія Комар

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему