21 Грудня 2018
Новини

«ІДІЛ» нагадали про себе: в Мароко ісламісти перерізали горло двом туристкам (фото)

«ІДІЛ» нагадали про себе: в Мароко ісламісти перерізали горло двом туристкам (фото)

Туристок знайшли мертвими в наметі в Марокко. Поліція підтвердила справжність відео страти.

Поліція підтвердила автентичність відео, яке задокументувало вбивство двох туристок із Скандинавії, які були брутально замордовані під час мандрівки по Марокко. В екзекуції над дівчатами підозрюють чотирьох марокканців, яких підозрюють у зв’язках з ісламістською терористичною організацією «Ісламська держава» (ІДІЛ). Правоохоронні органи підтверджують, що це вбивство було актом терору. Пише польська Gazeta.pl.

Двадцятичотирьохлітня данка Луїза Вестерейджер і двадцятивосьмирічна норвежка Марен Уеленд були замордовані 17 грудня в горах Атлас в Марокко. Їхні тіла знайшли біля намету, в якому ночували. Обом дівчатам перерізали горло. Після злочину в соцмережах поширилося відео з моменту страти однієї з дівчат.

Норвезькі журналісти, які бачили ці кадри на власні очі, розказують, що на записі видно трьох чоловіків. Один із них каже по-арабськи: «Це за Сирію!» і «Це для наших братів Хаджін» (місто, яке стало останній бастіоном ІДІЛ у східній Сирії, яке кілька днів тому відбили Сирійські сили. Далі на відео видно, як терористи страчують одну із жінок. 

Про підозрюваних відомо, що це чоловіки, громадяни Марокко, віком від 25 до 34 років. На місці події поліція знайшла загублене посвідчення особи одного із них, імовірного душогуба затримано. Його трьох подільників розшукують.

Марокко терористи

Марокко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Фото
В тему