19 Грудня 2018
Новини

Медикам "швидкої" дозволили носити з собою зброю

Медикам

Водіям та лікарям екстреної медичної допомоги дозволили носити з собою зброю.

Щоправда зброя повинна бути зареєстрована, пневматична, - про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН повідомив народний депутат України, заступник голови комітету з питань охорони здоров'я Олег Мусій.

"Кожна людина має право і будь-хто: чи водій автомобіля швидкої допомоги чи, навіть, лікар може мати з собою зареєстровану аж до пневматичної зброю – це його особиста справа. Але системно це буде не дуже правильно прийнято в суспільстві", - сказав Мусій.

Основне завдання зброї - захистити медиків від нападу.

Проте він додав, що з морально-етичної точки зору це буде не зовсім правильно.

"Самому фізично це не справа лікаря чинити опір чи захищатись. Це не зовсім було б правильно з морально-етичних міркувань діяльності лікаря, як професії – рятування життів", - розповів Мусій.

Нардеп зазначив, що досліджував світовий досвід забезпечення медиків додатковими засобами захисту, і такої практики, за його словами, немає в жодній країні світу.

"Ніде у світі немає якихось спеціальних рішень уряду щодо зброї чи озброєння в тому чи іншому вигляді лікарів. Це тільки у нас, при тотальному невігластві, яке зараз панує в Міністерстві охорони здоров'я, можливі нюанси і упосліджене ставлення до лікарів. Повірте мені навіть в африканських країнах немає", - повідомив Мусій.

Тільки за останній рік в Україні було зафіксовано 152 напади на медичних працівників, упродовж 2013-2017 років таких випадків сталося 543.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему