19 Грудня 2018
Новини

Військкоматів в Україні скоро не стане: позбуваємося «радянських рудиментів»

Військкоматів в Україні скоро не стане: позбуваємося «радянських рудиментів»

Схоже, вже у найближчому майбутньому із користування українців зникне звичне словосполучення «військовий комісаріат». Установи, відповідальні за військово-мобілізаційну та обліково-призовну роботу, будуть пере названі за натівським стандартом.

Невдовзі в Україні більше не залишиться військових комісаріатів. Народні депутати в першому читанні ухвалили законопроект про перейменування військкоматів. Так, за даними інформагенції УНІАН, за проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку зі створенням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі військових комісаріатів» (№ 9285) проголосували 238 парламентарів. Таким чином, нардепи зробили перший крок до перейменування звичних нам «військкоматів» на «територіальні центи комплектування» за зразком Північноатлантичного альянсу.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка, секретар Комітету ВР із питань нацбезпеки і оборони Іван Вінник роз’яснив, що проголосований документ передбачає перейменувати військові комісаріати на обласні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. За словами депутата, таким чином «ми вичищаємо радянський рудимент – назву “військовий комісаріат” і називаємо його належним “натівським” словом, як у розвинутих країнах».

За інформацією секретаря профільного парламентського комітету, в Дежбюджеті-2019 на реалізацію цієї програми закладено більш як 500 тисяч гривень, завдяки чому «ми будемо мати не радянський військовий комісаріат, а сучасні центри комплектації та соціальної підтримки, які будуть належним чином виглядати – матимуть обладнання, інформаційні системи».

Як зазначено у пояснювальній записці проекту закону, документ надасть можливість здійснювати правове регулювання діяльності територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему