15 Грудня 2018
Новини

Голову Єдиної помісної української церкви обрано!

Голову Єдиної помісної української церкви обрано!

Сьогодні, 15 грудня, Об'єднавчий собор нарешті обрав голову Єдиної помісної церкви України.  Ним став єпископ УПЦ Київського патріархату Епіфаній.

Про це повідомляє ТСН.

Всього у соборі брали участь 190 осіб. Найбільше делегатів було від УПЦ Київського патріархату: 42 архієреї, кожен з одним священиком і одним мирянином, тобто 126 осіб разом. Від Московського патріархату прийшло 30 осіб, а від Української автокефальної православної церкви - 36. 

Нагадаємо, рішення про початок процедури надання Українській православній церкві Томосу (визнання її незалежною) у Вселенському патріархаті ухвалили ще на початку вересня. Вже 7 вересня Вселенський патріарх Варфоломій призначив двох своїх представників (екзархів), які допомагали у створенні об'єднаної УПЦ та підготовці до Об'єднавчого собору. 

А 25 листопада на соборі Вселенського патріархату призначили Об'єднавчий собор в Україні на 15 грудня. Ієрархи УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП під час нього повинні затвердити статут нової церкви та обрати предстоятеля. Слід зазначити, що переважна більшість архієреїв УПЦ МП, яка підпорядковується РПЦ теж відмовилися брати участь в Об'єднавчому соборі та не прийняли запрошення.

Після проведення собору в Україні, глава об'єднаної церкви поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томоса з рук Вселенського патріарха.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали