13 Грудня 2018
Новини

Дожилися: за куріння на балконі хочуть ввести штраф

Дожилися: за куріння на балконі хочуть ввести штраф

В Україні готують нові обмеження для курців.

Такі пропозиції прописані в законопроекті №4030а на сайті Ради, - пише "etcetera".

Зараз заборонено курити в ліфтах, під’їздах, підземних переходах, на зупинках, в школах і університетах, дитячих майданчиках, закладах громадського харчування. Заборони відносяться не тільки до звичайних, але і до електронних сигарет і кальянів. Можна палити тільки в тих місцях, де є вентиляція і попільничка або урна для недопалків («курилках»).

Законопроектом пропонується прибрати «курилки» повністю. Також хочуть штрафувати за куріння на терасах кафе і ресторанів і в аеропортах. Згідно з проектом, в готелях не буде навіть номеру для курців. Не можна буде палити і на засклених балконах, навіть якщо це балкон власної квартири.

Зараз за куріння в недозволеному місці можуть стягнути від 51 до 170 грн, але можна відділатися і просто попередженням. Після прийняття закону штрафи будуть стартувати від 340 грн.

Автори проекту також пропонують заборонити тримати сигарети і їх макети в відкритих місцях торгівлі. Максимум, що може зробити продавець, – це показати товар покупцеві старшому за 18 років, якщо він про це попросить.

За даними Міністерства охорони здоров’я, щороку в світі рак легенів виявляють у 2 млн чоловік. Щорічно жертвами цієї хвороби стають близько 13 тисяч українців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему