6 Грудня 2018
Новини

На продуктах в Україні зазначитимуть великим шрифтом перелік інгредієнтів та країну-виробника

На продуктах в Україні зазначитимуть великим шрифтом перелік інгредієнтів та країну-виробника

За прийняття законопроекту №8450 «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», що прийняла Верховна Рада, проголосували «За» 231 народний депутат.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа прокоментував дане рішення парламенту, як позитивне, адже «маркування на етикетку наносили таким дрібним шрифтом, що людям без окулярів важко  було розгледіти склад продукту. А це свідчить про нешанобливе ставлення до споживачів».

Крім того, у законі прописані  вимоги збільшити шрифт для зазначення на етикетці  країни чи місця походження харчового продукту, усіх інгредієнтів, поживної  цінності тощо.

За повідомленням керівника Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Тоні Віла, тепер українців, так само, як і європейців,  інформуватимуть про харчові продукти, що реалізуються через  супермаркети, магазини, кіоски, ресторани чи кав’ярні.

Закон, за який проголовували нардепи, стосується не лише маркування на продуктах, а й інформації про цей продукт, яку озвучують у рекламі, в Інтернет або просто повідомляють покупцю під час продажу, у т. ч. в закладах  громадського харчування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Світ
В тему