5 Грудня 2018
Новини

10 найважливіших речей, які варто видалити з Фейсбуку

10 найважливіших речей, які варто видалити з Фейсбуку

Соціальні мережі давно та міцно увійшли в життя кожної людини. Саме там ми часто знаходимо корисну інформацію, новини, розважальні теми, книги, фільми, музику та багато іншого. Також це відмінний спосіб бути в курсі усього, що відбувається з друзями та колегами, ділитися власними думками, фотографіями та подіями.

Однак іноді ми буваємо дуже далекі в своєму прагненні розповісти всьому світу про себе та свого життя. Деякі відомості розголошувати в соцмережах просто-напросто дуже небезпечно.

Ось 10 найважливіших речей, які варто видалити з Фейсбуку:

1. Сімейний стан.

Не слід повідомляти всім, що ви перебуваєте «у відносинах». Як тільки ви станете «вільними», вас почнуть переслідувати різні збоченці, які тільки і чекають цього моменту. Крім того, це дає їм знати, коли ви вдома самі!

2. Фото дітей.

Звичайно, батькам важко утриматися і не викласти в Фейсбук або Інстаграм фотки своїх дітей, особливо коли ті роблять щось смішне. У наш час, напевно, майже всі діти ростуть з власним онлайновим фотоальбомом. Але ви ніколи не знаєте, хто все це бачить! Фото ваших дітей можуть потрапити в лапи педофілів або виробників дитячої порнографії, а також маніяків, які захочуть їх викрасти. Ні в якому разі не публікуйте в Мережі фото напіводягнених і оголених дітей!

3. Видаліть друзів, які не є друзями

Дослідники кажуть, що ми можемо підтримувати близько 150 стабільних відносин. Скільки друзів у вашому переліку? Ви ж не зупиняєтеся на вулиці, щоб поговорити з кожним, чому ви робите це у інтернеті?

4. Сумнівні фото себе.

Занадто відверті, нелегальні і сумнівні фото або відео в соцмережах можуть коштувати вам роботи. Навіть вилучені фото можуть завдати шкоди, адже ви ніколи не знаєте, хто встиг їх зберегти. Найкраще взагалі не заливати такі матеріали в інтернет.

5. Кредитні та інші банківські відомості.

Це здається очевидним, але багато хто про це забуває. Якщо ви купуєте щось через Фейсбук, завжди видаляйте реквізити картки, інакше вона збережеться онлайн і може бути вкрадена хакерами.

6. Номер телефону.

У кращому випадку у вас може з'явитися ввічливий шанувальник. У гіршому - нав'язливий переслідувач, який буде телефонувати вам з ранку до ночі.

7. Публікації, в яких ви відзначені.

Звичайно, не всі такі пости треба обов'язково видаляти, але будьте уважні! Коли вас відзначають на фото або в публікаціях, їх бачить набагато більше людей, ніж ви думаєте, - в залежності від налаштувань конфіденційності конкретного користувача. Зніміть мітки, якщо пости або фото виставляють вас в негативному вигляді.

8. Дату народження.

Не варто публікувати свою повну дату народження і дати народження своїх родичів. Це ставить під загрозу вашу фінансову безпеку. Повної дати народження іноді буває досить для крадіжки аккаунта або підбору пароля.

9. Мітки геолокації.

Багато людей відзначають місце, коли публікують фото в Фейсбуці, але робити цього не слід. Коли ви повідомляєте своє місцезнаходження - наприклад, в аеропорту або у відпустці - потенційні грабіжники бачать, що вас немає вдома і не буде ще якийсь час.

10. Відомості про відпустку.

Не треба заздалегідь попереджати всіх, що вас не буде в місті, тому що це кращий спосіб привернути грабіжників. За даними поліції, злочинці все частіше використовують соцмережі для вибору жертв.

І пам'ятайте: соцмережі відкривають вас світу. Користуйтеся ними відповідально!

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чутки
В тему