27 Листопада 2018
Новини

Російські спецслужби «запрошують» українців до військових частин

Російські спецслужби «запрошують» українців до військових частин

Вчора, 26 листопада 2018 року, Верховна Рада затвердила указ президента про введення воєнного стану в окремих областях України: Харківській, Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Чернігівській, Херсонській, а також внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії – як зазначив Порошенко, «в областях, які розташовані уздовж російського кордону, придністровської ділянки україно-молдовського кордону та вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів, там, де може бути завдано серйозного удару».

Тим часом спецслужби Російської Федерації розсилають жителям прикордонних областей України SMS із закликом прибути до військових частин. Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на повідомлення прес-служби Сухопутних військ Збройних сил України у Facebook.

Як зазначається, спецслужби РФ, починаючи з 2013 року, трансформують свої підходи до інформаційної війни.

«Сьогодні, протягом дня, жителі Путивлівського району Сумської області отримували провокаційні SМS повідомлення з пропозицією прибути до найближчої військової частини. Ці повідомлення мають одну і ту ж мету: спровокувати та посіяти паніку серед українців і дестабілізувати ситуацію», – йдеться у повідомленні.

Військомат

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни «переховуються» від служби в армії на заробітках у Польщі

Наголошується, що інформація у SМS є провокацією, яка регулярно спостерігається в прикордонних районах, а також в населених пунктах розташованих уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Військомат смс

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чутки
В тему

Останні матеріали