27 Листопада 2018
Новини

«Бідні» українці у «Чорну п’ятницю» провели через Приватбанк мільярд гривень

«Бідні» українці у «Чорну п’ятницю» провели через Приватбанк мільярд гривень

Україна вже шостий рік поспіль святкує «Чорну п’ятницю». Цього року вона випала на 23 листопада. Так, про наближення запаморочливого цінопаду багато магазинів оголосили ще на початку місяця.

За підсумками традиційного дня розпродажів через мережу торгових терміналів ПриватБанку було оплачено 3,2 млн покупок на суму понад 1 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Обсяг оплачених картками покупок «Чорної п’ятниці» у 2018 році став рекордним показником за останні роки, перевищивши середньодобовий показник у 10 разів.

Рекордним цей день став і за кількістю купівель у розстрочку – усього за добу за допомогою «Оплати частинами» та «Миттєвої розстрочки» українці купили товарів на 115 млн грн, причому більше половини цієї суми припало на вітчизняні інтернет-магазини.

І це при тому, що за даними Світового банку економічна криза, що почалася в Україні у 2014 році, призвела до того, що рівень бідності зараз є вищим, ніж п'ять років тому. Якщо у 2014 році за межею бідності жило 15% населення України, то сьогодні – 25%

До слова, у США порівняно з минулим роком кількість онлайн-продажів у «Чорну п’ятницю» збільшилася на 23,6%. В цілому через інтернет-магазини американці придбали в цей день товари на $6,22 млрд.

Цікаво, що другим за популярністю серед українців став «День холостяка» 11 листопада, в який обсяг покупок, оплачених картками в POS-терміналах ПриватБанку, перевищив середньодобовий показник у 5 разів і сягнув 589,5 млн грн.

Також Всесвітній день шопінгу дав п’ятикратний приріст купівель у розстрочку – до 50 млн грн. Найактивніше оплачували свої покупки частинами жителі Київської, Дніпропетровської та Харківської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обвал гривні явище тимчасове

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка
В тему