25 Листопада 2018
Новини

Московські попи чекають, коли їх з храмів виженуть бандерівці та націоналісти

Московські попи чекають, коли їх з храмів виженуть бандерівці та націоналісти

Рішення Антирейдерського комісії Мін'юсту про скасування державної реєстрації про право користування спорудами Свято-Успенської Почаївської лаври не позбавляє чоловічий монастир УПЦ МП права ними користуватися.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов.

«ПОЧАЇВСЬКА ЛАВРА ЗАКОННО ІСНУЄ НА СВОЇЙ ТЕРИТОРІЇ

Почаївська лавра й надалі знаходиться у законному та правомірному користуванні братії чоловічого монастиря Української Православної Церкви!

На сьогодні договір від 2003 року про користування спорудами (храми, дзвіниця, келії та ін.) Свято-Успенської Почаївської лаври за чоловічим монастирем УПЦ, є діючим і не скасованим.

Звертаю увагу: рішення Мінюсту про скасування державної реєстрації (вилучення із реєстру запису) про право користування на споруди Свято-Успенської Почаївської лаври не відміняє і не скасовує договір про користування від 2003 року. Водночас право користування, набуте до 2013 року, не підлягає обовязковій державній реєстрації.

Тому скасування такої державної реєстрації не позбавляє чоловічий монастир УПЦ права на користування спорудами Свято-Успенської Почаївської лаври.

Між тим таке рішення Мінюсту може буте скасовано у судовому порядку!!!

Прохання до усіх зацікавлених осіб, не розпалювати релігійної ворожнечі, та утриматись від протиправних дій відносно віруючих та братії монастиря», – заявив Бахов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московські попи залишилися без Почаєва 

Після цього на пост Олександра Бахова відповів на своїй у Facebook блогер Кирилл Сазонов.

Так, він написав: «Отже, московські попи не хочуть йти з Почаївської Лаври. Навіть після скасування рішення про оренду (заслуга нашого Мін'юсту). Як би хлопцям пояснити, що це власність народу України та історична пам'ятка. Тому ми через наших представників можемо вас туди пустити... а можемо і попросити піти. Зараз, коли ваш господар вбиває наших військових ми просимо вас піти. Оцініть наше християнське прощення – не женемо стусанами заслужено, а просимо піти. Підіть миром, так всім буде краще. Тому що крім юристів з Мін'юсту в нашій країні є і Громадського організації. І не всі вони для освоєння грантів і боротьби з корупцією. Деякі поставили собі за мету боротьбу за Україну. Ідіть з миром».

Тим часом українці думають, що цю ситуацію Росія знову поверне у свою сторону: мовляв, дивіться як мирних священників з українських церков націоналісти та бандерівці виганяю.

Російська православна церква відгуки

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали