24 Листопада 2018
Новини

Отримуєте з-за кордону посилки - платіть чималий податок

Отримуєте з-за кордону посилки -  платіть чималий податок

На отримані з-за кордону посилки, вартість яких перевищуватиме 100 євро, тепер доведеться сплачувати податки згідно змін до Податкового кодексу, які нещодавно затвердили в Україні.

Так, українці повинні будуть платити вже з про наступного року ПДВ за посилки, вартість яких перевищує 100 євро. Нагадаємо, що зараз податок сплачують за посилки від  150 євро. Тож з 1 січня по 30 червня 2019 року  сплачуватимуть за товари з-за кордону вартістю 150 євро, а після цієї дати – за посилки вартістю понад 100 євро. Таким буде перехідний період для цієї норми

Тобто, якщо ви придбали на закордонних сайтах одяг вартістю 200 євро, отримати їх ви зможете лише тоді, коли сплатите податок та покажете на пошті квитанцію про сплату. В даному випадку податок складе 20% від вартості – 40 євро.

Цікаво, що таким нововведенням нардепи хочуть контролювати витрати українців, що купують товари на  закордонних сайтах, а ще стабілізувати бюджет. Додаткові доходи від такого кроку заклали в дохідну частину державного бюджету на 2019 рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему