24 Листопада 2018
Новини

В Україні очікують на небезпечну епідемію: медики розповіли, як не захворіти

В Україні очікують на небезпечну епідемію: медики розповіли, як не захворіти

Про масовану атаку одразу трьох штамів, яка почнеться в Україні приблизно через місяць, повідомляють українські медики. Нагадаємо, що лише за останній тиждень на лікарняних ліжках опинилося більше 160 тисяч українців.

Сезонний грип може призводити до серйозних ускладнень, так само небезпечними і ГРВІ та ангіна,  циркуляція яких почалася ще в жовтні 2018-го.

За попередженням українських медиків, не варто нехтувати першими ознаками застуди, серед яких  кашель, нежить, чхання, фізична слабкість, втома. Проте самолікування розрекламованими препаратами з сумнівною ефективністю може призвести до негативних наслідків.

Тож українцям не варто одразу бігти до аптеки, зокрема, купувати там антибіотики, які «порадила мама, подруга чи знайомі. Не приймайте антибіотики без консультації з лікарями», - закликають у МОЗ,

«Антибіотики мають вплив на бактеріальну флору, бактерії. А простуду спричиняють віруси – запам’ятайте це раз і назавжди. Антибіотики здатні вбити і хороші, і погані мікроорганізми в тілі людини, вони послаблюють захисні сили та імунітет.   Ви можете, розпочавши неконтрольоване самолікування, завдати непоправної шкоди організму», - застерігає сімейний лікар Катерина Лисенко.

Щоб дати змогу організму самому боротися з інфекцією, не збивайте температуру, нижчу за  38,5 градуса за допомогою жарознижуючих засобів. Проте не забувайте пити багато води, щоб уникнути зневоднення через потовиділення.

симптоми грипу

Медики нагадують, що єдино правильним і ефективним засобом проти грипу є вакцинація, яку потрібно проводити щороку перед початком епідемії. Та не забувати, що вірус може  спровокувати ускладнення, на кшталт пневмонії або менінгіту, які можуть привести навіть до летальних наслідків.

грип в україні

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали