23 Листопада 2018
Новини

Не забудьте запалити Свічку Пам’яті

Не забудьте запалити Свічку Пам’яті

Завтра, 24 листопада, відбудеться акція “Свічка пам’яті”

Всеукраїнська акція відбудеться до 85-х роковин пам’яті Голодомору. Розпочнеться дійство о 16.00. Лучан закликають запалити у цей день свічку в пам’ять про страшну трагедію та поставити її на підвіконні.

Ввести традицію запалювати свічку запропонував американський та український історик, дослідник Голодомору на Україні Джеймс Мейс у 2003-му році. 

В Україні День пам’яті жертв голодоморів, встановлений на четверту суботу листопада. Цього року це припадає на 24 листопада.

У Луцьку на приміщеннях галузевих підприємств, установ, організацій міста вивісять Державний Прапор України зі скорботною стрічкою. Керівникам підприємств та установ міста рекомендовано утриматись від проведення 24 листопада розважальних заходів, – повідомляють у відділі інформаційної роботи міської ради.

Також заборонено звучання розважальних мелодій на ринках міста, у закладах ресторанного господарства, на території Історико-культурного заповідника у місті Луцьку.

Аби вшанувати пам’ять безневинно убієнних жертв голодоморів в Україні, у суботу, 24 листопада, о 15.00 на Театральному майдані у Луцьку розпочнеться громадянський хід, який прямуватиме до Замкової площі, де відбудуться скорботні заходи. О 16.00 українці вшанують знищених голодом спільною акцією «Запали свічку!».

Під час проведення скорботної ходи та панахиди за загиблими від голодоморів в Україні буде зупинено рух транспорту через Братський міст, на вулицях Данила Галицького, Братковського, Замковій площі обмежать рух транспорту під час скорботних заходів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему