22 Листопада 2018
Новини

«Помилочка вийшла»: на Кіровоградщині копи побили підлітка, переплутавши зі злочинцем

«Помилочка вийшла»: на Кіровоградщині копи побили підлітка, переплутавши зі злочинцем

В Кіровоградській області скандал навколо співробітників поліції, які помилково викрали і надавали стусанів школяру. Бо були переконані, що це викрадач авто. Йдеться в сюжеті ТСН.

Інцидент стався днями в місті  Олександрівка. Приблизно о шостій вечора мама попрохала 16-літнього сина забрати молодшого братика із тренування, та до спортивної школи Олексій так і не дійшов. Бо його схопили і увіпхали до службового авто якісь чоловіки у цивільному, вивізши в невідомому напрямку. Про це батькам розповіли сусіди, в яких на очах усе це відбувалося.

Сам хлопець нині розповідає, що йшов вулицею по меншого брата, коли йому очі фарами засліпило авто, а потім іззаду напали троє дорослих чоловіків.

«Вони ще й такі маленькі, низенькі, наче якісь бандюки», – тепер каже хлопчина.

Нападники були в цивільному одязі, тож старшокласник подумав, що його грабують, тож вирвався і щодуху побіг. Та переслідувачі, які виявилися місцевими правоохоронцями, його наздогнали і повалили у сніг, почали бити, щоб зв’язати руки. А тоді вкинули до машини і повезли до райвідділку.

Крики хлопця почули жителі довколишніх будинків і зателефонували родичам. «Каже, б’ють якусь дитину, і він кричить: «Дядьку, поможіть!», – переповідає тутешня жителька Катерина Орлик.

Олексієві батьки одразу прибігли на місце викрадення, а ще за півгодини туди привезли їхнього сина.

«Чоловік одразу ж підбіг до цих людей: «Хто ви такі?», – розказує мати потерпілого Наталія Пономаренко. – «По якому праву ви забрали дитину?». Вони почали вибачатися: вибачте, будь ласка, це так сталося. Ми не ту людину вхопили. Ми угонщика автомобіля шукали. І так вийшло, що ваша дитина попалася. Вже вдома жінка побачила, що син увесь у синцях і саднах. Після цього написала заяву в ту ж таки поліцію.

«Це ужасно, це недопустимо. Щоб оце наші внутрішні органи таке допускали, – обурюється бабуся потерпілого Любов Лук’яненко. – Щоб вже сама міліція била наших дітей на вулиці – це вже воше, це безпрєдєл».

Побиття школяра – остання крапля в чаші терпіння місцевих мешканців. Люди кажуть, що до правоохоронців Олександрівки назбиралося чимало запитань: окрім того, що службові повноваження перевищують, то ще й корумповані.

Обласне начальство пообіцяло провести серйозну розмову із копами, які «завинили».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему