19 Листопада 2018
Новини

Блогер «відбілив» корупціонерів при владі: мусять красти, щоб протистояти «кремлеботам»

Блогер «відбілив» корупціонерів при владі: мусять красти, щоб протистояти «кремлеботам»

Своєю оригінальною заявою блогер і активіст Карл Волох обурив Громадськість. Він знайшов виправдання корупції високопосадовців: мовляв, бідаки, мусять красти, щоб протистояти шеренгам «путінсько-олігархічних інформаційних військ».

Волох вважає: чинна влада просто вимушена слідувати корупційним схемам, напрацьованим «папєрєдніками» і продовжувати красти, бо має на ті награбовані в народу гроші протистояти атаці так званої армії кремлеботів.

За словами пана Карла, нинішні владці, хоч і корумповані, та все ж крадуть у рази менше, ніж до 2014 року, коли в Україну вторгся агресор. Про це він написав на власній сторінці у «Фейсбуку».

«Кілька дуже пристойних і розумних людей, вдарившись кілька років тому в рафіноване зрадой#бство (внаслідок чого ми взаємно обмежили спілкування), в останній тиждень несподівано для мене висловили дику стурбованість та стривоженість з приводу ймовірної перемоги Тимошенко на виборах і перспектив України в цьому випадку. Більше того, довго з надією випитували в мене підстави для мого особистого оптимізму і з готовністю погодилися, що: а) інформаційний простір абсолютно викривлений і необ’єктивний; б) найкращий спосіб підіграти Путіну – огульні, незбалансовані антикорупційні камлання проти влади; в) сьогоднішня боротьба проти нібито корупції неминуче призведе до влади корупціонерів, значно запекліших і з серйозними зобов’язаннями перед олігархами, яких нинішній владі вдалося частково приборкати», – написав Карл Волох.

Тобто громадський діяч Карл Волох упевнений: ганити нинішню владну еліту України не варто, бо, порівняно із можливими наступниками, це менше із зол. А ті, хто «чорнить» теперішні правлячі сили тільки грають на руку Путіну.

Також активіст вважає, що «корупція, яка зберігається за нинішньої влади, є вимушеною». Бо на ці гроші, «які владі доводиться красти», вони хоча би частково «протистоять атаці об’єднаних путінсько-олігархічних військ».

«Я зі свого боку додав (і попросив подумати над тезою), що та корупція, яка зберігається за нинішньої влади (на порядок нижча, ніж до 2014-го), є багато в чому вимушеною – переважно тому, що владі доводиться красти, щоб на ці гроші хоч почасти інформаційно й організаційно протистояти атаці об’єднаних путінсько-олігархічних інформаційних військ. І це, мабуть, найскладніша українська проблема, бо підтримку головних ЗМІ в Україні (що означає владу) можуть мати тільки ті політики, які лояльні до Кремля і олігархів – тобто відверто антиукраїнські. Загалом, полку тверезо мислячих людей прибуло. Сподіваюся, це лише початок», – підсумував Волох.

Після такого одкровення Волоха загув увесь український сегмент Інтернету. Миттю почали плодитися фотожаби і жарти про неоднозначне висловлювання блогера.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему