15 Листопада 2018
Новини

У Львові щодоби з кором госпіталізують 30 осіб: чим небезпечна нова хвиля

У Львові щодоби з кором госпіталізують 30 осіб: чим небезпечна нова хвиля

Півтисячі хворих на кір уже зафіксовано у Львові, щодня ця цифра росте на кілька десятків.

Медики кажуть, що вакцинами забезпечені повністю.

Як повідомила головний експерт департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації з епідеміології Наталія Тімко, щодоби у Львівську обласну клінічну лікарню госпіталізується 25-30 осіб з кором. За останній тиждень зафіксовано близько 500 випадків.

Відтак, можна говорити про нову хвилю захворювання на кір.

За її словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, область більше, ніж на 100% забезпечена ліками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті дефіцит вакцини від кору: щеплюють тільки дітей 

 «Ми маємо 40 тис. доз вакцини, тому її зможуть отримати всі без жодних проблем. Весь цивілізований світ довів, що вакцина — єдиний дієвий спосіб захиститися від хвороби”, - зазначила вона.

За інформацією місцевих ЗМІ, серед хворих на кір у Львівській області 68% невакцинованих, 11% інфікованих — люди, які зробили лише одну вакцину. При цьому, лише 5% двічі вакцинованих людей можуть захворіти на кір, але без ускладнень у вигляді запалень легень чи головного мозку. Люди, які перехворіли, мають довічний імунітет. Проте ті, які не знають про свій вакцинальний статус або мають лише одну дозу вакцини щоденно наражаються на небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менінгіт, кір та сибірська виразка: смертельні хвороби атакують Україну

За даними Львівського обласного лабораторного центру МОЗ, за тиждень у Львівській області зареєстрували 489 випадки захворювання на кір. Наразі призупинене навчання у чотирьох школах області.

З початку року на кір захворіло 38 108 людей (14 609 дорослих і 23 499 дітей), а від ускладнень кору померло 15 (4 дорослих і 11 дітей).
Нагадаємо, Кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору — вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів
В тему