13 Листопада 2018
Новини

У школі Рівного працюють епідеміологи після смерті молодої вчительки від блискавичного менінгіту

У школі Рівного працюють епідеміологи після смерті молодої вчительки від блискавичного менінгіту

У Рівному в неділю, від небезпечної менінгококової інфекції померла молода вчителька. У навчальному заклад, де працювала померла, працюють епідеміологи, пише місцеве інтернет-видання «ЧаРівне».

Восьмого листопада її госпіталізували просто зі шкільних занять, а 11-го – медики констатували смерть. Про це повідомив завідувач епідеміологічного відділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

Минулого четверга молодого педагога Олену Фурман, класовода другого класу в міській  школі № 23, прямісінько з уроків доставили в інфекційне відділення лікарні. У неї були ознаки респіраторного захворювання. Далі пацієнтці погіршало, і її перевели до реанімації. Попри зусилля лікарів, врятувати життя дівчині не вдалося. За гірким збігом обставин, Олени не стало у день власного 23-річчя.

«У неї була висока температура, катаральні явища. Забрала «швидка» в інфекційне відділення. Але з четверга на п’ятницю у неї почалися менінгеальні симпотими, висипка, яка була характерна для менінгококової інфекції. Ці симптоми швидко наростали. У неї падав артеріальний тиск. Тому її перевели у реанімаційне відділення. На жаль, вона померла. Це була блискавична форма менінгококової інфекції», – розповів Віктор Мороз. 

Тепер у 23-й школі, де викладала померла вчителька, епідеміологи проводять обмежувальні заходи. Обстежують учнів і колег, які контактували із хворою, а також сім’ї школярів. Також оглянули і взяли аналізи у рідних Олени, з якими вона мешкала.

«У п’ятницю провели обстеження близьких осіб, з ким вона проживала, аби вийти на носія інфекції. Але у родичів нічого не знайшли. Наші спеціалісти виїхали у школу, де обстежили учнів другого класу, в яких вона викладала, а також вчителів на носійство інфекції. Окрім цього, в цій школі встановлений нагляд за цими учнями протягом 10 днів», – повідомив завідувач епідвідділу. 

За словами фахівця, у зовнішньому середовищі збудник менінгококової інфекції швидко гине, тож медики імовірність нових заражень зводять до мінімуму. А вологе прибирання, провітрювання і дезінфікувальні засоби вбивають небезпечні бактерії. Смертність від цього захворювання по Україні, за інформацією спеціаліста, становить 17%. За останніх 10 місяців на Рівненщині захворіли 13 осіб, більшість – діти до 5 років. Три випадки – летальні.

«Одна з форм мінінгококової інфекції є блискавичною, тому треба вчасно і правильно надати медичну допомогу. Кожна хвилина – на вагу золота, – каже керівник лабораторного центру. – Причому на початку захворювання його можна сплутати з ГРІ». 

Прощання із молодою вчителькою Оленою Фурман проходило сьогодні, 13 истопада, об 11-й годині в Свято-Покровському соборі Рівного. 

менінгіт Рівне

Олена Фурман померла у сві1 23-й день народження...

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне
В тему