13 Листопада 2018
Новини

У Луцьку утеплять 40 об'єктів комунальної власності

У Луцьку утеплять 40 об'єктів комунальної власності

У Луцьку діє програма по утепленню будинків. На сьогоднішній день вдалося завершити програму НЕФКО-2, відповідно до якої було термомодернізовано чотири дитячих садочки та школу №1.

Про це у коментарі журналістам нашого видання розповів виконувач повноважень Луцького міського голови, секретар міськради Григорій Пустовіт.

За його словами, школа №1, яка знаходиться у центрі міста не лише стала естетично привабливішою, але у набагато теплішою.

«У школі № 1, яка потрапила під реалізацію програми НЕФКО-2 утеплені всі стіни, дах, замінені вікна, встановлений індивідуальний тепловий пункт. Ми можемо контролювати і регулювати подачу тепла. Проведена заміна електроламп на енергоощадні», - розповів керманич міста.

Григорій Пустовіт зауважив, що наразі місто знаходиться в процесі реалізації програми НЕФКО-3. Відповідно до якої мають термомодернізувати чотири десятки об’єктів комунальної власності. А саме повинні утеплити стіни, замінити вікна, встановити енергоощадні лампи.

«Разом з тим ми працюємо не лише з тими об’єктами, які попали під програму НЕФКО. Ми активно працюємо і по заміні електричних лампочок на енергоощадні. Нещодавно ми з радником Луцького міського голови Ігорем Поліщуком були у школі № 13, де були проведені роботи з утеплення даху товстим шаром мінвати.  Ми вибираємо об’єкт і визначаємо, що в першу чергу потрібно зробити, обираємо вразливе місце і тоді проводимо відповідні роботи», - наголосив посадовець.

Виконувач повноважень міського голови підкреслив, що підходить до завершення процес із заміни вікон на енергоощадні у дитячих садках та школах. За виключенням тих, котрі підпадають під реалізацію програми НЕФКО-3. Термомодернізацію  цих об’єктів продовжать ще наступного року.

«Зараз ми ведемо моніторинг не лише в школах, садочках, лікарнях, по всіх об’єктах використання теплоносіїв. Якщо є можливість щось зекономити, то ми це робимо. Наприклад, школи у вечірній час намагаємося на опалювати зайвими теплокалоріями.  Ми зменшуємо температуру на 1-2 градуси, що дозволяє зекономити певні кошти та енергоносії», - зазначив він.

Григорій Пустовіт розповів також і про те, що у результаті співпраці міської ради з Європейським банком реконструкції та розвитку вдалося відремонтувати усі котельні міста.

«В нас всі котельні тепер є сучасними. Фактично немає уже радянських котлів. Все модернізоване, енергоощадне, ефективне і з високим коефіцієнтом корисної дії. Йде заміна труб. В цьому році замінили більше п’яти кілометрів труб. Я бачив старі труби. Вони не справили на мене не найкраще враження.  Використовуючи їх, ми несли величезні втрати. Відповідно до цієї програми більше двохсот ІТП буде встановлено в будинках, щоб мешканці так само могли регулювати подачу енергоносія. Таким чином ми будемо економити газ, будемо менше витрачати коштів на купівлю газу. Звичайно це дасть можливість і людям , і місту заощадити кошти. Дасть можливість нам впевненіше дивитися в завтрашній день», - пояснив секретар міськради.

Григорій Пустовіт наголосив, що підняття ціни на газ - це неприємний процес, бо ми розуміємо, що газ є однією складовою теплоносіїв, які подаються  ДКП «Луцьктепло»  і тому ми не можемо не реагувати на це.

Виконувач повноважень Луцького міського голови зазначив, що у Луцьку також діє програма співпраці Луцької міської ради та ОСББ у напрямку утеплення та термомодернізації  будинків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему