10 Листопада 2018
Новини

Залишений на посту Луценко про свою зарплату: «Як для нормальної людини, дуже велика»

Залишений на посту Луценко про свою зарплату: «Як для нормальної людини, дуже велика»

Чинного Генпрокурора, якого Порошенко не відпустив у «самовільну» відставку, потягло на одкровення в ефірі ток-шоу на одному із вітчизняних телеканалів.

Юрій Луценко з’явився у вчорашньому ефірі ток-шоу «Ехо України» на телеканалі «Перший», де відверто відповів на запитання ведучого Матвія Ганапольського. Зокрема, глава наглядового відомства дав пояснення з приводу  появи інформації про те, що НАБУ отримало доступ до фінансових документів про його незаконне збагачення. За словами Луценка, Антикорупційне бюро почало під нього «копати», щойно він дав «добро» розслідуванню ГПУ проти підприємства одного із чотирьох найбагатших олігархів України.

Так, днями у ЗМІ з’явилася інформація, що Національному антикорупційному бюро та спеціалізованій антикорупційній прокуратурі надали тимчасовий доступ до банківських рахунків Юрія Луценка, котрого, нагадаємо, Президент Петро Порошенко напередодні відмовився відправляти у відставку.

На пряме запитання ведучого «У Вас є якісь гроші нелегальні, що це таке?» Луценко заявив, що такий наклеп на нього «вкинули» в інфопростір, щойно ГПУ розпочала розслідування проти підприємства, яке належить одному із ключових олігархів країни.

«Цій «дохлій кішці» вже пару місяців, сказав Луценко. – Це просто, як тільки я заявив про готовність іти арештовувати підприємство одного олігарха, дуже відомого в Україні, одного з чотирьох, тут же з’явилися спроби розповісти про мої нібито незаконні доходи».

Далі очільник Генпрокуратури запевнив, що із декларацією про доходи в нього все гаразд, і повідав аудиторії, на що витрачає свою «дуже велику для нормальної людини» зарплату.

«В мене є декларація, вона велика, – не став приховувати Луценко. –  Моя зарплата взагалі для нормальної людини дуже велика. І мені її вистачає на все. 30% з неї я трачу на життя, 30% – на відпочинок, 30% – на допомогу АТО. Ніяких «лівих» доходів в мене немає, – запевнив Генпрокурор. – За час після тюрми в мене не побільшало ні будинків, ні автомобілів – по кількості. Деякі міняли. Але по кількості те саме. Ні інших благ. Яким я в прокуратуру прийшов, таким і вийду. Мій син також».

Проте не став приховувати, що свого часу йому «шили» не одну кримінальну справу (як відомо, при режимі Януковича й відсидів два роки):

«Проте кримінальних проваджень є достатньо. Наскільки я знаю, в один період було 15 проваджень, потім – вісім, а зараз не знаю… Не слідкую. Я спокійний за те, що в мене з декларацією із доходами все гаразд. Оця «кішка» дуже показова. Цій інформації пару місяців. А вона з’являється зараз, щоби остаточно «докачати» і відправити Луценка у відставку. Я ще раз хочу підкреслити: не боюся відставки, взагалі не боюся», заявив в ефірі ток-шоу Луценко.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали