9 Листопада 2018
Новини

Погода на вихідні від народного синоптика та метеорологів

Погода на вихідні від народного синоптика та метеорологів

Майже середина листопада, погода радує українців легкими заморозками лишень зранку, хоча іноді в цю пору малеча вже й на саночках каталася. Загалом, осінь-2018 була теплою і сприятливою для зібрання урожаю, а також вдалого відпочинку на природі.

Якою буде погода на ці вихідні: 10-11 листопада

Отже, в суботу і неділю буде ясна погода. Температурний максимум складе 13 градусів тепла. Проте вночі в деяких областях температура опуститься до -4 градусів. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Зокрема, в суботу, 10 листопада, буде без опадів. Вдень на заході повітря прогріється до +13 градусів, в центрі, на півдні та на півночі - до 11 градусів тепла. На сході прогнозують до +5 градусів. Вночі по країні очікується до -1 градуса морозу.

У неділю, 11 листопада, також буде без опадів. На заході вдень температурний максимум складе +13 градусів, на півночі, в центрі повітря прогріється до +6 градусів. У південних областях - до 11 градусів тепла, на сході - до +6 градусів. Вночі в західних областях похолоднішає до -4 градусів, на решті території країни стовпчик термометра опуститься до -1 градуса.

Народний прогноз погоди

10 листопада вшановується пам’ять святої Параскеви П’ятниці. З цього дня починали м’яти, тріпати і готувати льон для пряжі. Погоду передбачали, як не дивно, комарі: якщо 10 листопада їх ще можна було побачити, то зима обіцяла бути м’якою.

11 листопада вшановується пам’ять преподобної Анастасії Римлянки і преподобного Аврамія самітника. Мисливці вірили: «Якщо вовки зграями бродять полями, то чекай великих бід: епідемій, голоду чи війни». Якщо цього дня «небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде».

Якою буде погода наступного тижня

«…Теперішній синоптичний комфорт явно пропаде. Вже з неділі з переходом у понеділок вітер посилиться до штормових значень. Він видуватиме рештки тепла і знижуватиме температуру повітря протягами навіть у помешканнях.  Температура повітря продемонструє самостійність і без вітру.

У вівторок-середу на Сході України вночі вріже до 5-8 градусів морозу. І плюс – з’явиться подекуди у середу, 14 листопада, дощ та мокрий сніг…»,- пише у Facebook Наталка Діденко.

Що каже народний синоптик

Листопад буде холодним і з дощем. Сніг буде падати, але не лежатиме довго. У листопаді будуть й перші справжні морози.

«У листопаді очікується чотири підходи морозів (максимум -7...-8 градусів), чотири – відлиги», - стверджує народний синоптик Леонід Горбань.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему