9 Листопада 2018
Новини

Українців попереджають про провокації завтра з нагоди 100-річчя незалежності Польщі

Українців попереджають про провокації завтра з нагоди 100-річчя незалежності Польщі

Посольство України в Польщі попереджає українців, що 11 листопада у Варшаві радикали мають намір здійснити провокації під виглядом нібито українських націоналістів.

Про це польські посольства України в Польщі заявили на Facebook.

Зокрема, посольство попросило громадян України, жителів і гостей столиці Польщі, в цей день проявляти особливу пильність та обережність - насамперед під час перебування у центрі міста та поблизу Національного стадіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі на місцевих виборах голосують... за українців

«Звертаємося також до друзів-поляків, щоб під час святкування 100-річчя відновлення незалежності Польщі не піддаватися на різного роду провокації, які можуть мати на меті свідоме розпалювання ненависті до українців. Не дамо себе спровокувати», - закликали українські дипломати.

Скрін з Посольства України в ПольщіЗагалом, Марш націоналістів проводиться щороку у польській столиці 11 листопада з нагоди свята, втім минулорічна подія супроводжувалася зіткненнями з протестувальниками

Через це, мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц заборонила проводити цей захід, однак у п'ятницю суд скасував заборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща та Німеччина скоро битимуться за українських працівників

«Свобода зібрань відіграє значну роль у демократичній правовій державі, право на зібрання захищається Конституцією», - сказав суддя в обгрунтуванні постанови.

Цьогорічний Марш незалежності запланований на неділю і має пройти під гаслом «Бог, Честь, Батьківщина». Демонстрація націоналістів проводиться щороку 11 листопада, починаючи з 2010 року.

Нагадаємо, минулого року у день незалежності Польщі у Варшаві провели один із найбільших у Європі марш націоналістів.

Участь у ньому взяло кілька тисяч людей. Польські, угорські, іспанські та словацькі націоналісти крокували вулицями з димовими шашками та петардами.

 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика
В тему