8 Листопада 2018
Новини

Українці можуть залишитися без цукру

Українці можуть залишитися без цукру

Мало того, що українці потерпають від «несолодкого» життя в переносному значенні: скорочення субсидій, зростання цін на газ, здорожчання продуктів та одягу, тепер підсолодити чай теж може виявитися проблемою.

Це пов’язано з тим, що найбільший виробник цукру скоротив прибуток на 80%.

Чистий прибуток агрохолдингу «Астарта», найбільшого українського виробника цукру, за дев'ять місяців 2018 року становив 14,5 млн євро, що на 80% нижче цього показника за аналогічний період 2017 року. Пише Економічна правда.

Компанія зазначає, що за вказаний період цукровий сегмент згенерував виручку 96,3 млн євро (38% в структурі консолідованого доходу). Продажі становили 273 тис. тонн при зниженні цін на 26%. Більше 40% продажів були експортними - 113 тис. тонн.

Примітно, що минулого року ця компанія скоротила чистий прибуток на 25,2% - до 1,758 млрд гривень при зростанні виручки на 31,8% - до 13,717 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодке життя: чим замінити цукор

До речі, експерти кажуть, що українці споживають набагато більше норми цукру.

Якщо у світі вона становить становить 25 грам в день. Українець споживає 93 грами.

До речі, в Україні другий місяць поспіль  тримаються рекордно низькі ціни на цукор - 11,5-12 грн/кг. Проте вже наступної зими цей продукт додасть в ціні до 15% від нинішньої вартсоті(в середньому до 15 грн/кг), прогнозує керівник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Довідково:

«Астарта» - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в восьми областях України.

До його складу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка
В тему