8 Листопада 2018
Новини

89-річній пенсіонерці ампутували здорову ногу, а потім підробили історію хвороби

89-річній пенсіонерці ампутували здорову ногу, а потім підробили історію хвороби

У Воронежі (Російська Федерація) 89-річна пенсіонерка потрапила до лікарні з гангреною ноги. Лікарі прийняли рішення про ампутацію, але в підсумку відрізали жінці здорову ногу замість хворої, – пише «riavrn.ru».

Як розповів син пенсіонерки Андрій Дронов, вона вже кілька років страждає хронічним захворюванням судин.

«Коли її востаннє виписували з лікарні (а це був серпень), то сказали, що праву ногу доведеться ампутувати. Але моя мама дуже міцна жінка. Вона заявила, що прожила довге життя і не хоче в старості бути інвалідом. Сказала: "Скільки мені відпущено часу – стільки відпущено" і відмовилася від операції», – розповідає Андрій Дронов.

Після цього у жінки почалися сильні болі. Права нога почала чорніти, але Марія Дмитрівна терпіла і приймала знеболюючі. Згодом почалася гангрена.

У жовтні 2018 року в поліклініці №1 родичі взяли пенсіонерці напрямок в хірургічне відділення лікарні.

На початку листопада Андрій Дронов з дружиною приїхав до Воронежа з Санкт-Петербурга, де він живе з 2000 року, щоб умовити маму піти на операцію. Старенька вже на все погоджувалася. Єдине – боялася, як перенесе наркоз в похилому віці.

Вороніж ампутація

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні більше не буде головних лікарів

Вранці в неділю, 4 листопада (День народної єдності в Росії), жінці викликали швидку допомогу.

«Лікарі оглянули маму і сказали, що в такому віці вона може погано перенести операцію, а за ампутацією однієї ноги може бути ще одна. При цьому другу операцію літня людина вже точно не перенесе. Однак лікарі залишили це питання на розсуд родичів, ми наполягли на втручанні. Близько 15:40 хірург першої категорії почала робити операцію. Приблизно через годину до нас вийшов черговий хірург і сказав, що ампутація пройшла нормально. Потім нам з дружиною дозволили увійти до мами в палату. І там ми виявили, що лікарі ампутували другу ногу. Не праву, а ліву до середини стегна!» – заявив Андрій Дронов.

На всі звинувачення медики відповідали, що все робили правильно і другу ногу теж коли-небудь довелося б ампутувати. Близькі пенсіонерки припускають, що така ситуація могла скластися через помилки в документах. Але коли Андрія Дронова викликали до Слідчого комітету, там в історії хвороби вже значилося, що пацієнтка скаржилася на болі в обох ногах і обидві були почорнілими.

Лікарська помилка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралійському 102-річному дідусеві за згвалтування дадуть сім років

Тепер медики наполягають, що уражену гангреною праву ногу треба терміново ампутувати. Однак рідні пенсіонерки не довіряють лікарям і вимагають незалежної експертизи. Близькі сподіваються, що операцію можна відкласти хоча б на тиждень, щоб організм жінки трохи відновився.

«Поки не сказали мамі, що натворили лікарі. Боїмося, що ця інформація її вб'є. Мати заслужений педагог, вона завжди була неймовірно активна. Людині майже 90 років, а вона ще влітку цього року займалася з онуками своїх учнів! Тепер її повністю вирвали з життя», – обурюється син Марії Дмитрівни.

Лікарська помилка

Рідні пенсіонерки написали заяву в правоохоронні органи. У цій історії будуть розбиратися співробітники СК.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Світ
В тему