6 Листопада 2018
Новини

У Тернополі берег річки всіяний мертвими чайками

У Тернополі берег річки всіяний мертвими чайками

На території ставу зі сторони канави (с. Біла, Тернопільська область) виявлено загибель птиці в кількості 178 трупів. Спеціалістами екоінспекції ідентифіковано патматеріал, що вказує на птицю – мартин сріблястий, який є великим перелітним птахом, родини Мартинових.

Про це пише «galas.te.ua»

На місці масової загибелі озерних чайок (мартинів) працювали фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області  і Державної екологічної інспекції в Тернопільській області.

Фахівці відібрали для лабораторного дослідження на бак інфекцію чи отруєння загиблих птахів. За попередніми результатами, дослідження вказують на вираженні зміни тканин і органів, що характерне при отруєнні. Більш детальна інформація буде відома після проведення усіх досліджень.

Тернопіль мертві чайки

Для виключення різної інфекції у загиблих птахів, а саме високопатогенного грипу птиці на території міста Тернополя та з метою недопущення розповсюдження серед пернатих, патматеріал загиблих птахів відправлено для вірусологічного дослідження в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Київ.

Тернопіль мертві чайки

Спеціалісти Держпродспоживслужби ініціювали засідання ДНПК, на якому обговорять шляхи недопущення поширення небезпечних інфекцій серед птахів на території обласного центру та Тернопільського району, а також прибирання території від трупів птахів та їх утилізацію.

Тернопіль мертві чайки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Це, мабуть, Путін»: волинський грибник показав відеокадри із загидженого лісу 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Відео
В тему

Останні матеріали