5 Листопада 2018
Новини

В Україні за дорогі посилки «здиратимуть» додатковий податок

В Україні за дорогі посилки «здиратимуть» додатковий податок

Дане нововведення планують запровадити вже з 1 січня 2019 року.

Зокрема, у пояснювальній записці до законопроекту про це йдеться, що ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро – буде обкладатися податком на додану вартість. Про це повідомляє сайт ВРУ.

Отже, Мінфін пропонує визнати податковими агентами операторів поштового зв’язку, експрес-перевізників, які здійснюватимуть нарахування та сплату податкових зобов’язань з податку на додану вартість до бюджету у разі ввезення на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях у несупроводжуваному багажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як повернути товар, куплений в Інтернеті

 «При цьому ввезення на митну територію України товарів для одного одержувача – фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, оподатковуватиметься податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом», – йдеться у пояснювальній записці до закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки часу товар може зберігатися на поштовому складі?

Для застосування вказаної норми пропонується встановити перехідний період з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, протягом якого, у першому півріччі 2019 року податком на додану вартість будуть оподатковуватись товари, сумарна фактурна вартість яких перевищуватиме еквівалент 150 євро.

А вже, з 1 липня 2019 року ця сума зменшиться до 100 євро в еквіваленті.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему