5 Листопада 2018
Новини

Кредит оформляють на людей без їхнього відома: найпопулярніші шахрайські схеми

Кредит оформляють на людей без їхнього відома: найпопулярніші шахрайські схеми

Аби взяти кредит на людину, не потрібні ні оригінали її документів, ні особистий підпис. Ви можете навіть не здогадуватись, що на вас оформлено кредит.

За повідомленням СБУ, деякі фінансові компанії, що видають кредити, зокрема займаються мікро-кредитуванням, мають на своєму рахунку тисячу випадків шахрайства.

Вони за фактом видають кредити третім особам в онлайн-режимі, а люди, на яких оформили ці кредити, потім отримують у поштових скриньках «листи щастя», в яких їх повідомляють про заборгованість. Доводиться віддавати  гроші, хоча багато хто звертається до суду, аби скасувати незаконні кредити. Але і в цьому випадку ваша кредитна історія виявляється зіпсованою.

Якщо людина відмовляється погашати кредит, можуть почати тиснути на неї та її родину за допомогою сумнозвісних колекторів.

За інформацією Альони Андронікової, керівника однієї з подібних фінансових компаній, у поле зору шахраїв найчастіше потрапляють люди, чиї персональні дані можна знайти в інтернеті, і вони у вільному доступі. Проте, аби оформити кредит, окрім копій документів, потрібно підтвердити особу, тобто, пройти верифікацію. А значить, фінансові компанії самі провертають оформлення кредитів на третіх осіб.

Потрапити у шахрайські тенета можна, навіть якщо ви хоч раз залишали свої дані в інтернеті або навіть банку.

Тому українцям варто бути обережними, можливо, саме в цей момент хтось без вашого відома намагається відкрити кредит на ваше ім'я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему