5 Листопада 2018
Новини

Які авто є найпопулярнішими «жертвами» викрадачів в Україні

Які авто є найпопулярнішими «жертвами» викрадачів в Україні

За повідомленням В'ячеслава Аброськіна, першого заступника голови Нацполіції, з початку року 2018-го, крадії поцупили близько 3,5 тис. авто, в розрахунку на добу – це 13 автомобілів щодень.

Згідно з статистикою, серед найпопулярніших «жертв» злочинців - Toyota, Mazda, тобто, японські авто,  і ВАЗи. З 35, тисячі викрадених машин поліції вдалося повернути власникам приблизно 1200 авто, тобто, 30%.

крадуть ВАЗи

Хто має берегтись

За даними поліції, ВАЗи крадуть за добу 2-3 автомобілі. Оперативники пояснюють такий ажіотаж на машини тим, що зараз дефіцит на запчастини, Колись їх завозили з Росії, а тепер це стало проблематичним. Та й багато моделів ВАЗів вже давно вийшли з виробництва, тому запчастини до них дорогі, і знайти їх практично неможливо.

крадуть тойоти

Серед авто преміум-класа злодії полюють на:

  • Найпопулярніша  - Toyota: 205 штук викрадено, починаючи з початку року.
  • На другому місці - Mazda і Lexus: 136 авто (71 і 65 відповідно).
  • Замикають п'ятірку Land Rover і Mercedes.

Період, в якій стається найбільше крадіжок,  з травня до кінця серпня, коли люди зазвичай їдуть у відпустки. Причому крадуть найчастіше авто в Києві, Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях.

угон мазда

Водії допомагають один одному

Цікаво,  що за заявою Аброськіна, низький рівень розкриття злочинів пояснюється, серед всього іншого, поганою роботою поліції.

Тому водіям нічого не залишалося, як об’єднатися, та створити  кілька інтернет-спільнот, аби власники авто, що вкрали, публікували фото своїх машин, та просили повідомити про їх місцезнаходження, якщо хтось бачив подібний автомобіль. За інформацію, яка допоможе відшукати крадіжку нерідко пропонують досить високу нагороду.

Варто зазначити, що господарі авто на євробляхах зазвичай не звертаються із заявою про угон до поліції: вартість таких авто є низькою, і  люди купують нову машину, аніж розшукують стару.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему