1 Листопада 2018
Новини

Розвідника одеської бригади забив до смерті офіцер – фанат георгіївської стрічки

Розвідника одеської бригади забив до смерті офіцер – фанат георгіївської стрічки

Смерть розвідника одеської 28-ї окремої механізованої бригади могли замаскувати під воєнні втрати, якби не спливла правда: бійця забив до смерті офіцер.

Командир розвідувального взводу 28-ї окремої механізованої бригади Ярослав Гаврилюк (позивний загиблого розвідника – «Сява»), якого вчора, 31 жовтня, поховали на Новогородському (Таїровському) кладовищі Одеси, загинув від рук військовослужбовця, старшого за званням. Таку шокуючу правду розкрили журналісти видання «Думская».

Сорокасемирічний військовий, родом із Буковини, загинув у зоні ведення Операції об’єднаних сил, та це не бойова втрата: командира розвідвзводу убив співслуживець – пошановувач георгіївської стрічки і в минулому член сепаратистської партії.  

Про це «Думська» дізналася із власного джерела у військовій прокуратурі. Також цю інформацію підтвердили побратими загиблого воїна.

похорон

похорон атовця Одеса

загиблий атовець

Покійний Ярослав Гаврилюк

«Під Мар’їнкою його побив на ґрунті неприязних особистих стосунків командир розвідки батальйону Андрій М. За фактом завдання тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті, відкрито кримінальне провадження», – повідомив журналістам-розслідувачам інсайдер у прокуратурі.

«Вони служили разом півтора року, і Андрій часто нападав на Ярослава», – додають військовослужбовці бригади.

Що відомо про вбивцю Гаврилюка? Андрій М. народився в Одесі в 1973 році. Хоч обіймає офіцерську посаду, носить сержантські погони. Закінчив Одеську національну юридичну академію, був членом сепаратистської партії «Родина» й навіть у 2010 році був висуванцем від неї в Одеську міськраду. У 2016-му був підозрюваним у справі про вивезення зброї із зони АТО, але відпустили.

За даними «Думської», родичка підозрюваного працює в навчальному закладі МВС України. Побратими Ярослава Гаврилюка бояться, що убивця уникне відповідальності.

Проаналізувавши сторінки Андрія М. у соцмережах, журналісти «Думської» з’ясували, що в 2014-му, у розпал війни на Донбасі, фігурант публікував на своїх сторінках зображення георгіївської стрічки.  

заборонена георгіївська стрічка

Командир Андрій М., який забив Ярослава Гаврилюка, – на фото справа. Таку картинку підозрюваний запостив у серпні 2014-го, коли бійці 28-ї ОМБР стікали кров’ю на Донбасі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему