28 Жовтня 2018
Новини

Перша ракетка України із тріумфом вирвалася на четверту сходинку в світі

Перша ракетка України із тріумфом вирвалася на четверту сходинку в світі

Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла підсумковий турнір WTA із призовим фондом у 7 мільйонів доларів. Пише видання Гордон.

У фіналі визначального турніру WTA (Жіноча тенісна асоціація), який проходив у Сінгапурі. Українська тенісистка Еліна Світоліна отримала вольову перемогу над суперницею зі США: наша Еліна обіграла американку Слоан Стівенс із рахунком 3:6, 6:2, 6:2.

Світоліна перемогла у всіх трьох матчах і вийшла у півфінал із першого місця. В першому турі перша ракетка України «обставила» імениту представницю Чехії Петру Квітову, в другому турі – «зробила» ще одну чешку Кароліну Плішкову, а в третьому – обіграла данку Каролін Возняцкі.

У півфіналі на корті зійшлися українка і нідерландка Кікі Бартенс. Рахунок був 7:5, 6:7 (5:7), 6:4 на користь

Відзначимо, що Еліна увірвалася у підсумковий турнір. У  якому беруть участь 8 найкращих тенісисток світу за підсумками року, вдруге в житті. (Торік так і не змогла вийти із групи.) І таки вирвала перемогу! Ще й яку! Сьогоднішній тріумф на корті підніс українку, яка набрала 5350 очок, із шостої одразу на четверту сходинку у світовому рейтингу – Еліна додасть дві позиції, лишивши позаду Стівенс і японку Наомі Осаку. Призовий фонд змагання, яке виграла Світоліна, становить сім мільйонів доларів.

Це не тільки перший у кар’єрі спортсменки виграний підсумковий турнір WTA, а історична для України перемога – досі жодній українці не вдавалося таке досягнення.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японська бігунка під час марафону зламала ногу, але не здалася і доповзла до фінішу (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, спорт, еліна світоліна
В тему