28 Жовтня 2018
Новини

«Лайфхак від влади»: в Гройсмана повчили, як українцям зменшити суми в «комунальних» платіжках учетверо

«Лайфхак від влади»: в Гройсмана повчили, як українцям зменшити суми в «комунальних» платіжках учетверо

В уряді після різкого підняття газового тарифу для населення придумали, як українцям зекономити на комуналці. Щоб геть не «загнулися».

Причавивши українців гнітючою звісткою про чергове подорожчання газу для населення – на 23,5 відсотка із 1 листопада, в уряді взялися вигадувати, як послабити удар по гаманцях і нервах рядових співвітчизників. І не вигадали нічого нового, як використати рятівну формулу «треба економити».

Про те, що громадяни здатні в чотири рази зменшити комунальні рахунки, але потрібне хоча би бажання «рухатися в цьому напрямку», заявив сьогодні, 28 жовтня, Геннадій Зубко. Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства із телевізора повчив українців, як зменшити суми у платіжках учетверо.

«Ми не зможемо в 2,5 разу зменшити ціну на газ, але ми здатні в 4 рази зменшити комунальні рахунки», – сказав у ефірі ТК «Прямий» заступник Гройсмана. І навів приклад. Що називається, із життя.

«Ми можемо продемонструвати на конкретному будинку в Дніпровському районі міста Києва, який за рахунок проведених енергоефективних заходів платив за споживану теплову енергію у минулому опалювальному сезоні – 8 грн за 1 кв. м, тоді як сусідні будинки – 32 грн за 1 кв. м. Досягнута економія в 4 рази, і цей шлях абсолютно здійсненний», – оптимістично дивиться у майбутнє Геннадій Зубко.

Урядовець розповів, що за рахунок впровадження обліку теплової енергії, працюючої програми «теплі кредити», муніципальних програм, запуску Фонду енергоефективності – українці зможуть як контролювати своє споживання теплової енергії, так і суттєво зменшити комунальні рахунки.

«80% будинків по країні вже мають будинкові лічильники. Десятки будинків отримали енергетичні сертифікати і вже мають розуміння щодо свого споживання. Працююча програма «теплих кредитів», муніципальні програми, запуск Фонду енергоефективності, модернізація ОСББ. Всі необхідні інструменти є, необхідно, в першу чергу, саме бажання людей рухатися в цьому напрямку», – дорікнув Геннадій Зубко «повільним» у плані термомодернізації свого житла українцям.

От тільки як узяти «теплий кредит», коли добра частина населення ледь зводить кінці з кінцями, а про вільні кошти на утеплення оселі і мови нема, ніхто не каже.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абсурд по-українськи: субсидії зменшили, але підвищення цін на газ не вплине на населення

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка
В тему

Останні матеріали