27 Жовтня 2018
Новини

Гройсман розбереться з «Укрпоштою» через пенсії і грозиться «почистити» кадри

Гройсман розбереться з «Укрпоштою» через пенсії і грозиться «почистити» кадри

«Пошта буде доставляти пенсії, і це принципово важливо для людей. Українська пошта повинна працювати для українських громадян», - заявив Гройсман.

"Укрпошта" буде доставляти пенсії, а якщо менеджмент компанії не згоден з цією функцією - він може звільнитися. Про це заявив прем'єр міністр Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Це неприпустимо - не доносити пенсії пенсіонерам. Я цього не допущу. Економити нехай починають з себе - своїх заробітних плат. Якщо менеджмент Укрпошти не розуміє важливості соціальної функції компанії, і це буде їхня незмінна позиція - я б радив їм усім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу. Ми призначали менеджмент на конкурсній основі не для того, щоб вони брали в заручники всіх, особливо пенсіонерів», - заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 січня 2019 року «Укрпошта» припиняє доставку пенсій

Він також зазначив, що недавно в Укрпошту була призначена незалежна наглядова рада і уряд планує звернутися до нього з проханням дати оцінку ситуації і вплинути на керівництво компанії.

За його словами, якщо компанії не вистачає коштів - можна подумати над розвитком тих напрямів діяльності, які перетворять Укрпошту в прибуткову компанію і дозволять платити співробітникам, перш за все пересічним листоношам, гідну зарплату.

«Я розумію, є проблеми. Але я наголошую: ми наймали управлінців, щоб вони ці проблеми вирішували, а не створювали нові», - додав глава уряду.

Раніше генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що компанія не буде доставляти пенсії з початку 2019 року. За словами глави підприємства, з початку 2018 року Укрпошта понесла один мільярд гривень збитків від доставки пенсій населенню.

У Пенсійному фонді, в свою чергу, заявили, що не можуть підвищити тариф на доставку пенсій, оскільки він залежить від розміру індексації виплат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, володимир гройсман, укрпошта, пенсії
В тему