26 Жовтня 2018
Новини

Одесити хвилюються: море оголило пляжі, хвилеломи тепер на суші (фото)

Одесити хвилюються: море оголило пляжі, хвилеломи тепер на суші (фото)

Одесити мають змогу спостерігати за трохи незвичним, але з точки зору фахівців абсолютно нормальним явищем: море відступило і оголило на кілька метрів пляжі.

Як зазначають місцеві експерти, рівень води знизився приблизно на 20 сантиметрів. Але берегова лінія оголилася на кілька метрів. Пише Думская.

«Вода на одеському узбережжі відступила, оголивши пляжі. Хвилелом та інші об'єкти, які раніше були під водою, тепер виявилися на суші. Зокрема, знаменитий Жовтий камінь в Отраді тепер можна обійти, не замочивши ніг», - зазначає видання.

Декан геолого-географічного факультету ОНУ імені Мечникова доктор геолого-мінералогічних наук Євген Черкез, зауважив, що подібне явище абсолютно нормальне для одеської акваторії і не пов'язане з геологічними процесами.

«Це природне вітрове зганяння води. Подібне явище спостерігалося торік і у нас, в Одесі, і в Чорноморську. У нас пологий піщаний пляж і зниження рівня води всього на 20 сантиметрів виглядає дуже ефектно», - зазначив він.

Як розповідають самі одесити, їм таке явище не зовсім звичне, тому ввечері тут  можна побачити багато людей, які спостерігають на морем, яке «ніби прощається на зиму».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаряча осінь: Одесою гуляв голий чоловік

Одеса пляж

Одеса пляж фото 1

Одеса пляж фото 2

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, одеса, природні явища, водойми, Фото
В тему