26 Жовтня 2018
Новини

Філарет озвучив, яку назву матиме єдина помісна православна церква в Україні

Філарет озвучив, яку назву матиме єдина помісна православна церква в Україні

Утворена на Об’єднавчому соборі українських православних церков єдина помісна церква матиме дві назви. Офіційна - Українська православна церква, друга Київський патріархат.

Проте, якщо не набереться 2/3 голосів для прийняття рішення про перехід у єдину УПЦ, то положення парафій залишиться колишнім.

Про це на прес-конференції в Києві заявив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Інформують fakty

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи отримає Україна Томос до кінця року?

«Назва буде – Українська православна церква офіційна, друга назва – Київський патріархат. Що стосується непорозумінь, то вони у всіх є, але непорозуміння можна залагодити», – заявив він.

У разі виникнення питань у Автокефальної церкви (УАПЦ) до Київського патріархату, то, як зазначив Філарет, вони знайдуть шляхи порозуміння.

Крім того, речник УПЦ КП, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) уточнив, що всі помісні православні церкви, окрім давніх патріархатів, які називаються по назві міста, всі помісні православні церкви мають фактично однакову структуру назви – Румунська православна церква, Болгарська православна церква, Сербська православна церква, Кіпрська православна церква та інші.

Оскільки в Україні утворюється єдина помісна православна церква, відповідно і назва – Українська православна церква.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос для України: якою мовою будуть проводити богослужіння в церквах

Ця думка була обговорена за участю представництва Вселенського патріархату.

До речі, стосовно церкви Московського патріархату, яка використовує назву – Українська православна церква, Євстратій зазначив, що вони просять Верховну Раду прийняти такий закон, щоб церква в Україні, яка називається Українська православна церква, носила свою правдиву назву – Російська православна церква в Україні.

Але права цієї церкви будуть ті ж, що і у всіх релігійних організацій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, філарет, томос
В тему