26 Жовтня 2018
Новини

Скільки коштують Україні закордонні відрядження посадовців

Скільки коштують Україні закордонні відрядження посадовців

У 2018 році на відрядження чиновників міністерств витратили близько 50 млн грн.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на "РБК-Україна".

Витрати на проживання та харчування можуть збільшити на 25%, якщо у відрядження за кордон летить міністр або його заступник. Так само можуть вирости добові, якщо на міжнародні переговори летять члени уряду чи інші чиновники. При цьому не вказують максимальні суми, які чиновники можуть витратити на оплату проїзду.

У цьому році найвищою ціна на авіаквитки за кордон виявилася у Міністерства фінансів - в середньому 10,8 тис. грн в одну сторону. Працівники Мінекономрозвитку купували в середньому по 8,7 тис. грн за квиток. Вище 7 тис. грн платили держслужбовці з Міністерства молоді і спорту та Мінрегіону. Мінімальні витрати на переліт у Мінпромполітики – по 4,2 тис. грн за квиток.

Витрати чиновників міністерств на закордонні відрядження

Витрати чиновників міністерств на закордонні відрядження фото 1

На перельоти по Україні в минулому році та за перші сім місяців цього року чиновники різних відомств в середньому витрачали від 1,7 до 4 тис. грн за квиток, а за готельний номер - від 300 до 650 грн за добу.

Співробітники Міністерство молоді і спорту проживали за кордоном в готельних номерах по ціні в середньому 5,5 тис. грн Від 4 тис. грн і вище коштувало держбюджету проживання чиновників Мінекології, Мінінформполітики, Мінфіну і Мінекономрозвитку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка
В тему