26 Жовтня 2018
Новини

Вижили, щоб померти: овець з Чорноморська відправлять на утилізацію

Вижили, щоб померти: овець з Чорноморська відправлять на утилізацію

300 овець, які два тижні помирали в порту Чорноморська на Одещині, уб’ють на спецмайданчику.

Про це йдеться у відповіді Держпродспоживчслужби на запит «Української правди».

У відомстві наголосили, що «повернення овець з Туреччини на територію України є неможливим».

«Перший заступник голови Держпродспоживслужби доручив забезпечити проведення ідентифікації вантажу та його супроводження під час перевезення вищезгаданих тварин з території ДП Морський торговельний порт "Чорноморськ" до місця утилізації, а також доручив забезпечити контроль під час проведення утилізації даного», – йдеться у відповіді.

Відзначається, що таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що вівці вже перебувають на території України та на підставі звернення власника тварин від 24 жовтня щодо їх утилізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині два тижні морять голодом отару овець, замкнену у фурі в порту

Також повідомляється, що 25 жовтня відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чорноморській міськраді.

На цьому засіданні вирішили рекомендувати керівництву порту «виділити тимчасовий майданчик для утримання овець, які повернуті з Туреччини».

«Власник тварин зобов’язаний забезпечити відповідні умови догляду за вівцями на зазначеному майданчику», – йдеться у відповіді.

При цьому керівництво порту має забезпечити постійне функціонування дизбар’єрів та дизкилимків для в’їзді/виїзді з паромного комплексу.

Відзначається, що після розвантаження тварин, стане зрозуміло, яка їх кількість загинула під час двотижневого перебування у порту.

«За умови дотримання всіх визначених внутрішніх і міжнародних вимог дана ситуація не становить загроз епізоотичній ситуації України», – підсумували у Держпродспоживчслужбі. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, скандал, знущання над тваринами, одеса
В тему