25 Жовтня 2018
Новини

Вакарчук оголосить про намір іти в президенти у Новорічну ніч

Вакарчук оголосить про намір іти в президенти у Новорічну ніч

Лідер найвідомішого українського гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук буде балотуватися у президенти. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє LIGA.net.

Зокрема, на сайті зазначають, що Вакарчук заявить про рішення брати участь у президентських виборах наприкінці року. За іншими даними співак оголосить цю новину у Новорічну ніч.

«Це можна порівняти з відкриванням шампанського: гамірно та несподівано», – передрікає знайомий із ним політик.

Так, у вересні відбулася закрита зустріч із послами Великої сімки та Євросоюзу, де лідер «ОЕ» нібито пообіцяв дипломатам піти на вибори. Цю інформацію підтвердили кілька знайомих із музикантом нардепів і одне джерело поза парламентом, повідомляє ЗМІ.

«Кілька співрозмовників кажуть, що Вакарчук повернеться в політику з видавленими із влади реформаторами. Фінансова підтримка надійде щонайменше з 3 джерел. Одним із них може стати друг Вакарчука, президент інвестиційного фонду Dragon Capital Томаш Фіала. Хоча сам Вакарчук неодноразово заявляв, що він самостійний і не потребує спонсорства», – сказано у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Вакарчук новою піснею заявив про бажання йти на президентські вибори (відео)

Цікаво, що українці за останні чотири роки змінили свої вподобання щодо очника країни. Так, чинного президента Петра Порошенка обігнав популярний в країні комік та актор Володимир Зеленський. Натомість Святослав Вакарчук, навколо якого утворився такий «президентський ажіотаж», лишень на 8-му місці.

Про це свідчать дані рейтингу виборчих симпатій, проведеного спільно групою «Рейтинг» з 10 по 18 вересня.

Загалом, результати опитування виглядають так:

  • Юлія Тимошенко – 13,2%
  • Володимир Зеленський – 7,8%
  • Петро Порошенко – 6,8%
  • Анатолій Гриценко – 6,6%
  • Юрій Бойко – 5,7%
  • Вадим Рабінович – 5,4%
  • Олег Ляшко – 5,2%
  • Святослав Вакарчук – 5%
  • Андрій Садовий – 2,4%
  • Олександр Шевченко – 1,9%

У союзники Вакарчуку приписують колишнього міністра Мінекономрозвитку Айвараса Абромавічуса, що зі скандалом пішов із уряду та об'єднання «Самопоміч».

А от у списку «друзів» Вакарчука, художнього керівника студії «95 квартал» Володимира Зеленського немає. Але саме він кілька місяців тому звернувся до лідера «Океану Ельзи» та запропонував об'єднатися.

Спочатку він привітав українців з Днем Конституції, після чого сказав до Вакарчуку. «У цей день у мене тільки одне питання. Слава, ну що. Ти «так» або «ні»? Тому що якщо ти залізно «так» або точно «ні» – ну тоді і я. А то всі знову запитують: «Ну шо я, шо я». А шо я? я-то зрозуміло. Шо ти? Просто якщо ти і я – то це ми, розумієш? А якщо ми – то це всіх», – сказав лідер «95 кварталу».

Нагадаємо, президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, шоу-бізнес, святослав вакарчук, президент, вибори
В тему