25 Жовтня 2018
Новини

Українці споживають небезпечне молоко

Українці споживають небезпечне молоко

У середу, 24 жовтня, Асоціація виробників молока (АВМ) повідомила, що через збільшення кількості фальсифікату, який ввозиться в Україну, рентабельність виробництва вітчизняного молока з кожним днем падає. Обсяг фальсифікованої молочної продукції досягає 30%.

Найбільша кількість фальсифікату продається на стихійних ринках, звідки за рахунок своєї низької ціни і відсутності інформації про реальний склад продукту, потрапляє на стіл українців.

За інформацією асоціації, з початку року індекс умовної рентабельності виробництва молока знизився на 40%, а поголів'я великої рогатої худоби (ВРХ) за 5 років скоротилося на 17,5%.

У зв’язку з цим АВМ наполягає на прийнятті закону 30431 «Про молоко, та молочні продукти», який дозволить українцям чітко розрізняти фальсифікат від справжньої продукції та збільшить попит наякісну молочну продукцію.

Якщо наразі виробники переживають через підроблені молочні продукти, то через кілька років Україна взагалі не матиме вітчизняної молочки, бо не буде молочного стада.

Тому усіх споживачів закликають підтримувати українських виробників, які випускають якісну продукцію. Адже тільки таким чином можна сприяти виробництву та розвитку вітчизняної молочної галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців просять не купувати м'ясо через сибірську виразку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, продукти, кримінал
В тему