25 Жовтня 2018
Новини

Як оформити субсидію вдома: покрокова інструкція

Як оформити субсидію вдома: покрокова інструкція

За заявою Володимира Гройсмана, Прем'єр-міністра України, тепер можна не виходячи з дому, в режимі онлайн, подати заявку на допомогу від держави по оплаті комунальних послуг.

«Я розумію, що для більшості родин в Україні оплачувати комунальні платежі дуже дорого, це левова частка їхнього сімейного бюджету. Саме тому ми намагаємося спростити процедуру тримання субсидій, щоб люди могли скористатися пільгами на оплату комунпослуг. Ми будемо захищати кожного, хто потребує допомоги», - заявив Гройсман.

Щоб подати заявку на допомогу від держави в максимально швидкі терміни, зробіть це онлайн

 Для цього необхідно:

  • зайти на урядовий портал kmu.gov.ua в розділ «Електронні послуги» і перейдіть в розділ «Призначення житлових субсидій» https://www.kmu.gov.ua/ua/service/subsidiya
  • пройти ідентифікацію за допомогою електронного цифрового підпису або Bank ID
  • заповнити заяву та декларацію про доходи і витрати.
  • Про призначення вам субсидій  можна дізнатися онлайн в Єдиному державному реєстрі отримувачів субсидій https://subsidii.ioc.gov.ua/search/

«В разі, якщо ви потребуєте субсидій, але не підпадаєте під критерії отримання, звертайтеся до місцевих органів соцзахисту. Кожен випадок будуть розглядати спеціальні комісії», - підсумував Володимир Гройсман.

При цьому багато хто відзначає, що в цій «інструкції від уряду»  не врахований один факт - в реальності субсидію оформити, дотримуючись цих чотирьох кроків, практично неможливо.

Раніше в Мінсоцполітики розповіли, що Кабінет Міністрів України вніс ряд змін в умови оформлення субсидій на оплату послуг житлово-комунального господарства.

Так, згідно зі змінами, з 1 жовтня 2018 року за розрахунку житлової субсидії не враховуються в сукупному доході сплачені аліменти і спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби. Субсидію на загальних підставах також зможуть отримати ті громадяни, у яких є заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску з вини роботодавця.

Право на допомогу від Уряду мають сім'ї, у яких опалювальна, а не загальна площа житла, не перевищує 120 кв. м для квартири і 200 кв. м для індивідуального будинку (раніше враховувалася загальна площа).

Крім того, зазначено, що в разі, якщо у члена домогосподарства немає доходів, тому що він знаходиться в складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі домогосподарства є працездатні алко- або наркозалежні (при наявності довідки від лікаря), онкохворі (при наявності укладення), субсидію має право призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, субсидії, субсидії онлайн, володимир гройсман
В тему