25 Жовтня 2018
Новини

Чи отримає Україна Томос до кінця року?

Чи отримає Україна Томос до кінця року?

Питання, коли нарешті Томос  нададуть Україні,  досі не вирішено. Так, Філарет, предстоятель української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП), називає дату «до кінця року». Принаймні, він висловив таке сподівання.

«Сподіваюсь, що кінець року ознаменується і отриманням Томосу, і об’єднанням церков, аби нарешті в Україні  була одна православна церква», - заявив Філарет.

Патріарх впевнений, що об’єднанню церков в Україні буде всіляко сприяти Вселенський патріарх

«В питання якнайскорішого отримання Томосу нашій країні допомагатиме Вселенський патріарх, представник якого обов’язково буде присутнім на об’єднавчому соборі. І за його сприяння, сподіваюсь, об’єднання церков відбудеться до кінця року», - сказав Патріарх.

За повідомленням Філарета, у соборі не буде брати участі Петро Порошенко.

«Так, я розумію, що Томос має політичне «забарвлення» - ніхто від цього факту не відмовляється. Точніше сказати, політичне значення має утворення незалежної української церкви. Українська держава не може існувати без української церкви. Хоча я визнаю взаємозалежність країни і церкви, проте у внутрішнє життя церкви держава втручатися не повинна. Так, в Соборі президент не братиме участі. Священнослужителі самостійно, без будь-якого втручання, повинні прийняти статут, об’єднатися тощо», - заявив Філарет.

Нагадаємо, що питання дати проведення  Архієрейського об'єднавчого Собору досі відкрито.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, томос, філарет, вселенський патріархат
В тему